3 millió forintnyi kábítószert akartak lefoglalni az álrendőrök

2017. július 13. 11:27

Négy férfi magát rendőrnek álcázva, házkutatást színlelve akart 3 millió forintnyi marihuánát elvinni egy lakásból.

Tetten értek négy férfit, aki rendőrnek adva ki magát, házkutatást színlelve akart elvinni egy budapesti lakásból több mint hárommillió forint értékű marihuánát – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A nyomozás adatai szerint egy nagykőrösi férfi és három budapesti társa tartott álrendőrként „házkutatást” kedden kora este egy I. kerületi, Fő utcai lakásban, hogy az ott lakó nőtől megszerezze a lakásban lévő kábítószert és készpénzt. A BRFK rendőrei ekkor érték tetten az elkövetőket, akik közül három férfit a ház előtt, egy férfit és a nőt a lakásban fogtak el.

A rendőrök a házkutatáskor 0,4 kilogramm „zöld színű kábítószergyanús növényi törmeléket, feltehetően marihuánát”, valamint valutát foglaltak le. A nyomozók ezután átvizsgálták a nő barátjának az autóját, amelyben hét csomag, csaknem 4,5 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak egy sporttáskában.

A nyomozók az álrendőrök ruházatának átvizsgálásakor „Rendőrség Police” feliratú igazolványokat, jelvényeket, ruhadarabokat, játék fegyvert és bilincset foglaltak le. A nyomozás során a rendőrök eljutottak egy pilisjászfalui házhoz, amelynek az emeletén megtalálták azt az ültetvényt, ahol a lefoglalt marihuánát termesztették.

A négy férfit őrizetbe vették, csalással és kábítószer-birtoklással gyanúsítják őket, és kezdeményezik az előzetes letartóztatásukat. A nőt kábítószer-birtoklással gyanúsítják.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114670