Mi végre lett divat ismét fasisztázni?

2017. július 11. 07:41

Nagy Ervin
Magyar Hírlap

A „fasisztázó” kampánnyal nem Orbán Viktor személyét vagy kormányát akarják az óbégatók koptatni, hanem előkészíteni az őszre tervezett polgári engedetlenségi akciók morális táptalaját.

„A talán a fontosabb, hogy minden jel arra mutat, valóban »forró ősz« elé nézünk. Hogy az ellenzék egy része, a Gulyás Mártonok, a Juhász Péterek, a momentumosok, no meg az LMP-sek, a »gyurcsányisták«, és úgy tűnik, hogy a szocialisták egy része is komolyan készül arra, hogy szeptembertől polgári engedetlenségi akciókat fog szervezni az utcákon. A polgári engedetlenség intézménye, azaz a fennálló renddel szembeni törvénysértéseknek pedig igazán az ad morális (esetleg halvány jogi) alapot, ha a rendszer nem demokratikus, ha a jogállamot sérti a kormányzás gyakorlata. Egyszerűbben: ha a miniszterelnök feltételezhetően fasiszta, antiszemita stb.

Tehát a »fasisztázó« kampánnyal nem Orbán Viktor személyét vagy kormányát akarják az óbégatók koptatni, hanem előkészíteni az őszre tervezett polgári engedetlenségi akciók morális táptalaját. 

A másik, a »fasisztázók« számára talán nem is mindig tudatos ok az lehet, hogy mégiscsak frusztráló nekik az az érzés, hogy azzal a Jobbikkal működnek most már egyre gyakrabban együtt a balliberális politikai szereplők (a politikusoktól az értelmiségen és a médián át egészen a celebvilág szintjéig), amelyre néhány éve még ők maguk mondták jogosan, vagy jogtalanul, hogy fasiszta és antiszemita. Így, egyrészről Orbán Viktor fasisztázásával igyekeznek elfeledtetni a Jobbik fekete múltját, másrészről a saját lelkiismeretüket is csitítgatják.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114523