Mi végre lett divat ismét fasisztázni?

2017. július 11. 07:41

A „fasisztázó” kampánnyal nem Orbán Viktor személyét vagy kormányát akarják az óbégatók koptatni, hanem előkészíteni az őszre tervezett polgári engedetlenségi akciók morális táptalaját.

2017. július 11. 07:41
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„A talán a fontosabb, hogy minden jel arra mutat, valóban »forró ősz« elé nézünk. Hogy az ellenzék egy része, a Gulyás Mártonok, a Juhász Péterek, a momentumosok, no meg az LMP-sek, a »gyurcsányisták«, és úgy tűnik, hogy a szocialisták egy része is komolyan készül arra, hogy szeptembertől polgári engedetlenségi akciókat fog szervezni az utcákon. A polgári engedetlenség intézménye, azaz a fennálló renddel szembeni törvénysértéseknek pedig igazán az ad morális (esetleg halvány jogi) alapot, ha a rendszer nem demokratikus, ha a jogállamot sérti a kormányzás gyakorlata. Egyszerűbben: ha a miniszterelnök feltételezhetően fasiszta, antiszemita stb.

Tehát a »fasisztázó« kampánnyal nem Orbán Viktor személyét vagy kormányát akarják az óbégatók koptatni, hanem előkészíteni az őszre tervezett polgári engedetlenségi akciók morális táptalaját. 

A másik, a »fasisztázók« számára talán nem is mindig tudatos ok az lehet, hogy mégiscsak frusztráló nekik az az érzés, hogy azzal a Jobbikkal működnek most már egyre gyakrabban együtt a balliberális politikai szereplők (a politikusoktól az értelmiségen és a médián át egészen a celebvilág szintjéig), amelyre néhány éve még ők maguk mondták jogosan, vagy jogtalanul, hogy fasiszta és antiszemita. Így, egyrészről Orbán Viktor fasisztázásával igyekeznek elfeledtetni a Jobbik fekete múltját, másrészről a saját lelkiismeretüket is csitítgatják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2017. július 14. 16:05
Fel kell készülni az őszi cirkuszaikra, amelyben hasonló suttyó alakokat is felvonultatnak majd, mint most Hamburgban a szélsőbalosok voltak. A lényeg, hogy romboljanak, és mutogassák magukat.
xoltan
2017. július 12. 21:28
A vegre lett divat, hogy a FIDESZ nagyon durvan provokal ezekkel a lejarato kampanyokkal. Persze ettol meg nem lesz fasiszta, csak hat ha nem vagnak a kezere akkor (figyelembe veve eddig hogyan mukodott) majd lesz, par szavazat remenyeben. Lehet vitatkozni, hogy ez zsenialis huzas a FIDESZ-tol, amivel meglehetosen kiszamithatova es konnyen kezelhetove teszi az ellenzeket, vagy csak probalkoznak, mint a netadoval esetleg a ketto kozott. Pontosan tudjak mennyire nem biznak bennuk az ellenfeleik (Ellensegeik? Nem babra jatszanak a fiuk, komolyan is veszik.), erre jatszanak ra. Mas kerdes, hogy ra is szolgaltak, aljas egy banda, en is nagyon sok mindent kinezek beloluk. En az elsore hajlok, azzal a megjegyzessel, hogy ha esetleg bejon, a fiuk nem felnek majd a B tervre valtani. Igazabol sajat temakat kene az ellenzeknek nyomnia, es akkor nem lenne ideje ezekre a faszsagokra a FIDESZ-nek.
makapaka2
2017. július 11. 18:10
Ettől az impotens, csak gyűlölködésre képes ellenzéktől semmi pozitív dolog nem várható. Szerencsére még egymást is utálják, mert ha megkaparintanák a hatalmat , az nagy káoszt, és a szuverenitásunk lassú elvesztését jelentené.
BőröndÖdön
2017. július 11. 15:25
A csuti paraszt az ország szegénységi bizonyítványa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik