Az igazság csak egy populista trükk

2017. július 4. 17:52

Szalma György
Mandiner

Európa egy része immúnis lett az igazságra.

Juncker korán kezdett melegíteni a hétvégére, már hét elején olyan állapotban van, mint Szanyi bármikor. Irigylésre méltó tempó. Ne ítélkezzünk felette.

Sorolhatnánk a példákat arra, hogy komoly alkoholos befolyásoltság alatt is lehet jól és hatékonyan dolgozni a politikában. Gondoljunk csak a fiatalabb Bushra vagy szegény megboldogult Jelcinre, illetve Horn Gyulára vagy Szekeres Imrére. Szóval Juncker behörrentett, bement a melóba és kitálalt. Elmondta, hogy fenntartásai vannak az Európai Parlament komolyan vehetőségét illetően, majd muslicafelhő kíséretében távozott. Kicsit hiányolom, hogy nem pofozta fel a jelenlévőket. 

De miért is akadok fenn ezen a dolgon?  Legfőképpen azért, mert ez egy pár perces szenzáció. Megszoktuk az ilyen beismeréseket, nincsenek illúzióink.

Kit érdekel az igazság? Az igazság csak egy kellemetlen, populista trükk.

Meg amúgy is illiberális demokrácia meg Orbán.

Apropó Orbán. Kíváncsi vagyok mi lenne, ha kiderülne, ha nyilvánvalóvá válna, hogy Orbán Viktornak igaza volt a migrációval kapcsolatban: helyes volt kerítést építeni, helyes volt megvédenünk az EU külső határait. Mi lenne akkor? Jahh, most jut eszembe!

Már kiderült. Menet közben világossá vált, hogy igaza van.

Lett valami következménye? Semmi.

Ennek a mostani blamázsnak lesz következménye? Semmi.

Európa egy része immúnis lett az igazságra.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114226