Védelem és stabilitás

Orbán: Az egyiptomi elnök az EU védelmét és stabilizálását szolgálja

2017. július 4. 13:50

A V4 kormányfői és az egyiptomi elnök keddi csúcstalálkozóján Budapesten jelentetteki Orbán: az egyiptomi elnök munkája nemcsak Egyiptom, hanem az egész EU védelmét és stabilizálását szolgálja.

A visegrádi négyek kifejezték elismerésüket és megbecsülésüket Egyiptom elnökének azért a munkáért, amellyel stabilizálni próbálja országa térségét – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi államok (V4) kormányfői és az egyiptomi elnök keddi budapesti csúcstalálkozóját követő sajtónyilatkozatában. Elmondta, a tanácskozáson a terrorizmus és az illegális migráció; valamint az Egyiptom és Közép-Európa közötti gazdasági együttműködés helyzete volt napirenden.

A migráció ügyében Orbán Viktor azt mondta: Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnöknek és az észak-afrikai ország kormányának munkája, az Egyiptomban lévő illegális migránsok ellátása, feltartóztatása, helyzetének konszolidálása érdekében tett erőfeszítése nemcsak Egyiptom, hanem az egész EU védelmét és stabilizálását szolgálja. 

A miniszterelnök közölte továbbá azt is, a líbiai helyzet konszolidálására képes erőknek együtt kell működniük, hogy ismét legyen egy erős politikai vezetése Líbiának. Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy a néhány napja megkezdődött magyar V4-elnökség küldetése úgy szól: „meg akarjuk erősíteni az EU-t belül is és kívül is”.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114217