Kalasnyikov, konyhakés

Macron elleni merényletet lepleztek le

2017. július 3. 12:53

Egy 23 éves férfit tartóztattak le a hatóságok szombaton, akit azzal gyanúsítanak, hogy meg akarta gyilkolni Emmanuel Macron francia elnököt. A magát „nacionalistának” nevező férfinek nem ez az első konfliktusa a rendőrséggel.

Egy július 14-én tartandó parádén akarta meggyilkolni Emmanuel Macront az a 23 éves, Argenteuil-i férfi, akit múlt szombaton terrorizmus gyanújával tartóztattak le a hatóságok – írja a BFM TV.

A szélsőjobboldali eszméket képviselő, magát „nacionalistának” nevező férfi egy videojáték weboldalán írta, hogy a tervezett merényletéhez egy Kalasnyikovot akar vásárolni. Mikor a rendőrök erre felfigyeltek és le akarták tartóztatni, a gyanúsított egy konyhakéssel fenyegette meg őket az autójában. A kihallgatáson a férfi úgy nyilatkozott, a Köztársaság Elnökének július 14-i meggyilkolásával politikai üzenetet akart küldeni. Az elnök mellett „feketék, arabok, zsidók, és melegek” ellen is merényletet akart elkövetni.

A gyanúsított nem először került kapcsolatba a rendőrséggel: a fiatal munkanélküli férfit egyszer már 2016-ban is letartóztatták terrorizmus gyanújával.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114137