A terroristafeleségek féltékenységből szöktették a szexrabszolgákat

2017. július 3. 11:21

Egy észak-szíriai menekülttáborban meséltek a terroristafeleségek életükről és az őket körülvevő borzalmakról.

Rakka ostroma után az ISIS terroristafeleségei és gyermekeik Törökország felé próbáltak szökni, amikor a kurdok elkapták őket. Jelenleg a menekülttábor elzárt, katonák által őrzött részén vannak, hogy nehogy megtámadja őket a tábor többi lakója – írja az Euronews. A pán-arab Al-Aan TV riportere, Jenan Moussa összesen hét feleséggel készített interjút, akik francia, malajziai, tunéziai és török terroristákhoz mentek hozzá. A feleségek között is van libanoni, tunéziai, dagesztáni de még indonéziai származású is. Amelyikük férje nem halott, az börtönben van. 

Az egyik libanoni származású feleség elmondta: megbánta, hogy csatlakozott az Iszlám Államhoz. Elmondása szerint a terroristák bezárták őt és társait a házakba, és mikor gyerekei betegek lettek, nem engedték meg nekik, hogy kórházba vigyék őket. Moussa kérdésére, mely szerint segítettek-e bármelyik, a terroristák által csak rabszolgaként tartott jazidi nőnek elmenekülni, elmondták: nehányuk segített de csak azért, mert féltékenyek voltak, mert férjeik több időt töltöttek a szexrabszolgákkal és többször aludtak velük, mint velük.

A riporter twitterén leírta: az elfogott feleségek egészen énközpontúak. Az internet, az élelmiszer és a víz hiányáról beszéltek amikor a rakkai állapotokról kérdezte őket, a terroristák brutalitását meg sem említették. Az ISIS tetteit egyikőjük sem kritizálta, csak egyetlen mondatot hajtogattak: „mi nem tettünk semmit!”. 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114134