EU

Merkel: Az EU-t tetterő és bizakodás jellemzi

2017. június 29. 10:54

Az Európai Unió összetartását és gazdasági növekedését méltatta csütörtökön Angela Merkel a német parlamentben a múlt heti EU-csúcs eredményeit összegezve.

Az Európai Unió halad előre a fontos ügyek megoldásában és ismét derűlátóbban tekint a jövőbe, egysége pedig jóval erősebb annál, amit a gyakran heves viták jeleznek – mondta Angela Merkel kancellár csütörtökön a német szövetségi parlamentben (Bundestag) az előző heti uniós csúcs eredményeit értékelve.

Az állam–, illetve kormányfők és az uniós intézmények vezetőinek találkozója megmutatta, hogy az EU-t „tetterő és bizakodás” jellemzi, a csúcs sikere pedig az intenzív német-francia előkészítő munka mellett „az összetartás és az együttműködés új szellemének” is köszönhető, amely valamennyi résztvevőnél érezhető volt, és a brit uniós tagság megszüntetéséről (Brexit) tartott népszavazás óta jelent meg.

Az EU gazdasági helyzete nagyban javult, az idén mind a 28 tagország gazdasága növekedik, a munkanélküliség nyolcéves mélypontra süllyedt, 2013 óta tízmillió új munkahely jött létre és a foglalkoztatottság minden korábbinál magasabbra emelkedett – mondta a német kancellár.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113926