Az állam dolga nem az, hogy definiálja, hanem hogy segítse a családokat!

2017. június 26. 19:47

Teljes tévedés és a lényeg kikerülése, amikor arról beszélünk, kit illet meg a család, és nem arról, hogyan működik jól egy család. Az pedig egyenesen abszurd, amikor valaki azt definiálja, mi a szerelem, és az kit illet meg.

2017. június 26. 19:47
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„A Mandiner szerzőjének és az Alaptörvénynek az állításával szemben a család nem egy definíció kérdése, a család szó önmagában semmit se jelent és semmit se ér. A tartalom számít, amit család alatt értünk, és amit mindennap megélünk. És a lényeg az lenne, hogy ezt feltöltsük pozitív tartalommal minél több családban.

Hogy beszéljünk a negatív tartalmakról, és ezeket csökkentsük minél több családban. A családon belüli erőszakot, a családalapítás egzisztenciális terheit. Ma már pontos számadatokkal tudjuk bizonyítani, hogy a szegénységben felnövő gyerekek mekkora hátránnyal indulnak. Ha családról beszélünk, erről is beszélnünk kell.

A család nem önmagában érték: akkor értékes a tagjainak és a társadalomnak is, ha jól működik.

A család biztonságot és szeretetet tud adni, lehetőséget és tudást. Az államnak azt kell támogatnia, ösztönöznie, hogy a család ezeket adja meg minél több ember számára, és ne félelmet és erőszakot, ne visszatartást és elnyomást. Ez az a tartalom, amivel fel kell tölteni a családot, mint a társadalom közösségeinek egyik alapegységét.

Teljes tévedés és a lényeg kikerülése, amikor arról beszélünk, kit illet meg a család, és nem arról, hogyan működik jól egy család. Az pedig egyenesen abszurd, amikor valaki azt definiálja, mi a szerelem, és az kit illet meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Libakergető
2017. június 27. 10:51
Jámbor meg egy koca vagy kecske. Jámbor szerint az is család!
1000bocs
2017. június 27. 09:28
A szerző megint öngólt lő, hiszen a libsi marxizmus hozzá hasonló ügynökei igyekeznek újradefiniálni évezredes és működö szociális egységeket, mint család és haza például. A "minden mindegy" és "minden ugyanolyan" inkvizítorai agresszíven nyomulnak, és ugyan senki nem háborgatja a buzikat semmiben (már rég nem a '70-es évek amerikájában élünk, helló!) azért a békés trásadalmi többséget revolverezik állandóan, megbélyegzik és bűnösnek nyilvánítják vélemény alapján - az elfogadás jegyében. Lehetne vicces is, de az a szörnyű hogy láthatóan kurva komolyan gondolják, hogy mindenkinek úgy kell gondolkodni ahogy ők akarják. A fenti romány szellemében felhívom a szerző figyelmét hogy de definiáljon semmit, és ne akarja beállítani a rengeteg "sérült" lélekkel küzdő LMBTQ közösséget a normalitás fellegvárának, ahol nincs kapcsoltaon belüli erőszak, nincsenek sérült személyiségek és kisiklott emberek. (Ja persze. Már látom mit mond erre Jámbor. Ha fehér vagy és férfi akkor felelős vagy a sorsodért, ha buzi vagy más kisebbség tagja akkor a többségi társadalom a felelős az elcseszett életedért. Ki van ez találva libsiéknél - csak a tükörbe nézni ne kelljen.)
kjkj945
2017. június 27. 09:24
Ja ha nincs a család akko rit is segítsen az állam?? ja a ... ...
briganti
2017. június 27. 08:28
he-he-he...csak azt tudnám, hogy te kinek a fasza vége vagy.... mert csak úgy biztos nem szemléznék állandóan az agyhalott faszságaidat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik