A gyertyák és virágok nem állítják meg a terrorizmust

2017. június 25. 17:26

Szerintem a Nyugat elsajátította az áldozatiság mazochista kultúráját. Kultúráink meghátráltak a legkisebb közös többszörös előtt. Ennek következtében pedig a Nyugat identitászavarban szenved.

2017. június 25. 17:26
Robert Crosby
The Federalist

„Ez már megszokott gyakorlat: virágok lepik el a tragédia helyszínét, a közösségi média magáévá teszi a megtámadott nemzet zászlaját, hashtagek ugranak fel, lejjebb vesszük a fényeket, a világ vezetői együttérzésüket fejezik ki, és igen, még gyertyagyújtásos virrasztásra és a remény koncertjére is sor kerülhet. 

Látszólag a cél az, hogy emlékezzünk az áldozatokra és megmutassuk ezen szörnyű tettek elkövetőinek, hogy az embereket nem lehet megfélemlíteni, és tovább élik az életüket, mindennek ellenére. Kétségtelen, hogy ezek megemlékezések szívszorítóak, és talán csak az én cinizmusom mondatja velem, hogy ezek a gyászgyakorlatok olyanná tesznek minket, mint az a feleség, aki folyamatosan elnézést kér erőszakos férje miatt, de elutasítja, hogy felelősségre vonják őt.

Nem tudjuk, hogyan legyünk becsületesen erősek

Mit értek ezalatt? Nos, az Egyesült Királyságban három hónap alatt három, iszlamista szélsőségesek által elkövetett terrortámadás volt. A titkosszolgálat szerint számos másikat hiúsítottak meg. Mindegyiket radikális iszlamisták tervezték, hogy annyi szörnyűséget okozzanak, amennyit csak lehet. Mindannyian tudjuk, mi a probléma. De valamiért nem merjük hangosan kimondani. Nem tudjuk magunkat rávenni, hogy elismerjük, a biztonságunk érdekében valamit tennünk kellene az iszlámhoz fűződő, egészségtelen, diszfunkcionális kapcsolatunkkal.

Miért nem tudjuk ezt helyretenni? Szerintem a Nyugat elsajátította az áldozatiság mazochista kultúráját, mivel ez az egyetlen módja annak ma, hogy úgy használjuk a személyes hatalmunkat, hogy az nem kapja meg a stigmát, amit a hagyományos hatalmi eszközök megkapnak. 

A huszadik század folyamán mindent, ami korábban szent volt a Nyugat számára, meg lett szentségtelenítve:  a politika méreggé vált, a nemzeti identitás és hazafiság beszennyeződött, az egyházakat mélyen korruptnak állították be, és kultúráink meghátráltak a legkisebb közös többszörös előtt. Ennek következtében pedig a Nyugat identitászavarban szenved.

Ugyanakkor nagyon is előnyössé vált, ha valaki ezen intézmények áldozataként mutathatja be magát. Ma azoknak jár az erkölcsi tekintély és az elismertség, akik azt bizonygatják, hogy szenvednek a patriarchátustól, a gazdasági igazságtalanságoktól és a történelmi hátrányoktól. Magyarán ma az áldozati státusz hatalommal jár.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2017. június 26. 12:10
"Bevezetik a hét tevét, hogy az innen köpködhessen lángot - a bikát nyergelő asszonyra. Ebből belviszály is támad, meg külső viszály is. A Kost Áldozó két fia tovább marakodik. A tevék magyar hajcsárai Manó bőrét húzzák Krisztus képére, hogy megtévesszék a népet, és aranyra válthassák a félhold csillogását. Ők a Kost Áldozó, tevét nyergelő fiát segítik, más magyarok meg a másikat. Kettészakad a nemzet, lángra lobban az Ország. A lángot vér oltja. Magyar magyart gyilkol, de a bika hátáról is ide lőnek a hét teve miatt. A nép fele elpusztul. " -Nyirkai jóslat- Csak érdekességnek, véleményezés nélkül.
balbako_
2017. június 26. 05:30
A világnak ez a fele zsírban, hájban fuldoklik a másik fele éhezik, szomjazik. Nem ennek az állapotnak a kiegyensúlyozása folyik, hanem az éhezőket, szomjazókat ideterelik. Hogy legyen helyük módszeresen felszámolják az egészséges nemi identitást, mindent elkövetnek azért, hogy az európai fehér ember megszűnjék, beolvadjon egy szürke masszába és ne legyen versenytársa a tengeren túlinak.
Negue
2017. június 26. 00:44
" Ennek következtében pedig a Nyugat identitászavarban szenved. " A Nyugat, illetve a nyugati országok népei, jó néhány hibbant, nemzeteket eláruló, maffiózó politikustól szenved! Ennyire egyszerű. A választások alkalmával könnyen megszabadulhatnának tőlük, de még nem ébredtek fel eléggé, illetve jól működik az agymosómédia!!! Ezért ébredeznek lassan, de ami késik, nem múlik!
választópolgár
2017. június 25. 23:13
Az átlag nyugati pógárnak el van nyomva az életösztöne, mivel a jólétben elkényelmesedett, agyilag, mentálisan és minden szempontból. Most még ott tartanak, hogy a "refugees welcome"- tól radikalizálódtak a gyertyagyújtásig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik