No pasaran!

2017. június 24. 17:53

Lázár főminiszter rossz pszichológusnak bizonyult, amikor meghátrálni, a hvg.hu tudósítása szerint megijedni látta az ellenzéket.

2017. június 24. 17:53
Simon Zoltán
Simon Zoltán
Népszava

„Lázár főminiszter azonban rossz pszichológusnak bizonyult, amikor meghátrálni, a hvg.hu tudósítása szerint megijedni látta az ellenzéket. A szocialisták olyannyira nem hátráltak meg, hogy még saját, korábban beadott, utóbb - állítólag - visszavont javaslataikat sem támogatták, így azokat a kormánypártok voltak kénytelenek a parlament elé terjeszteni. Azzal a nem titkolt céllal, hogyha a településeket meg nem védik is Orbán, Rogán, Habony, stb. képének valóban deprimáló látványától, legalább kampányidőszakon kívül ne kelljen állandóan (kormánypárti) politikusok frusztrált fejét bámulniuk a szavazóknak - még elmegy az étvágyuk. Ám a szocialisták nem szavazták meg saját – állítólag – visszavont javaslataikat, így nem lett meg az ehhez szükséges kétharmad, vagyis jó drágán, piaci áron a jövőben is kénytelenek leszünk kampányidőszakon kívül is bámulni, hogy amíg mi dolgozunk, ők lopnak. (Szigorúan csak a plakátokon.)

Persze, ha Simicska és Vona Gábor is úgy akarja. Mert nem csak a szocialisták nem hátráltak meg – hogy a szófordulatnál maradjunk. Nem hátrált meg az LMP sem, amellyel a Fidesz a törvényjavaslatról elsőként tárgyalt (bár Schiffer Andrással élve az LMP most legalább nem lett »a Habony-művek bohócszervezete«). És nem hátrált meg az Együtt sem, amelynek elnöke, módosító javaslataik támogatásáért cserébe akár az eredeti fideszes törvényjavaslatot is megszavazta volna. Szegény Szelényi Zsuzsa - akinek ténylegesen voksolni kellett volna - ki is lépett a pártból, bár mandátumát eddig nem adta vissza. Nehéz eldönteni, ki volt bátrabb, ki hátrált meg kevésbé.

Mindenesetre Orbánnak ezért tényleg nem volt érdemes hazajönnie Brüsszelből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2017. június 25. 20:10
"No pasaran!" Dolores is csak szövegelt, aztán mégis áttörtek.
catalina9
2017. június 25. 14:49
A szocialisták olyannyira nem hátráltak meg, hogy még saját, korábban beadott, utóbb - állítólag - visszavont javaslataikat sem támogatták, így azokat a kormánypártok voltak kénytelenek a parlament elé terjeszteni. " micsoda bátorság...
Mich
2017. június 25. 01:35
¡No Pasarán! Na, a nácikkal való összefekvés után előkerülnek az őskomcsi jelszavak...
Antigoné
2017. június 24. 21:19
Nem értem ezt a diadalmas hangnemet. Szerintem a szocik újfent csak a hülyeségüket bizonyították be saját javaslatuk negligálásával. "No pasaran!"? Közröhej.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik