A gyáva Fidesz

2017. június 24. 09:51

Szembejött a fideszesekkel az első látványos és kemény kampány, és máris ijedten kapkodnak fűhöz-fához.

2017. június 24. 09:51
Gazda Albert
Magyar Nemzet

„A biztonság kedvéért rögzítsük: tökéletesen és minden tekintetben elfogadhatatlan, hogy a kormányoldal feles törvénybe süllyesztve változtat meg kétharmados előírásokat. Ám olyat eszünkbe sem jut már állítani, hogy mindez egyszersmind felfoghatatlan is. Dehogy. Business as usual. Ilyen a hétköznapi Fidesz-működés. Minden a helyén, minden a maga medrében.

A következmények és a fejlemények így is érdekesek. Noha több párt jelezte azonnal, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul, fel van adva a lecke Áder Jánosnak is. A kétes minőségű törvényekkel kapcsolatos döntéseit rendszerint jogi alapon meghozó államfőnek muszáj lesz megtorpannia egy pillanatra, amint eljut a fél és a kétharmad közötti szimpla, könnyen kimatekozható differencia mérlegeléséig. Hasonló megfontolásokkal kell majd szembenéznie az úgynevezett taláros testületnek is. Igaz, az sem mindegy, hogy a bírákat mikor éri utol a feladat.

Végül essék néhány szó arról, hogy a Fidesz már megint meztelenre vetkőzött. Voltaképpen önszántából. Furcsa, hogy még mindig mennyire bíznak abban, hogy az emberek – avagy a választópolgárok – többsége nem bírja megfejteni a valóságot. Azt a valóságot, amely napról napra és trükkről trükkre egyre markánsabban mutatja meg, hogy Orbán Viktor pártja gyáva. Történetesen azért, mert tisztában van vele, hogy kommunikációs monopóliumán kívül nincs semmi, ami bizonyosan a hatalomban tarthatná. Szembejött a fideszesekkel az első látványos és kemény kampány, és máris ijedten kapkodnak fűhöz-fához. Plakáttörvényhez, városképhez. Márpedig a félelem megeszi a lelket. Viszi az erőt, poshasztja a karaktert. Pusztítja a hitet, rombolja az esélyeket. Félreértés ne essék: ezek összességében nem rossz hírek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2017. június 26. 07:44
A felcsúti tolvaj banda retteg az igazságtól. Hajlandó leköpni saját alkotmányát, hogy a magyar emberek ne láthassák a Jobbik plakátjait. Rákosi, Kadar és most Orbán. Egyik se magyar. Szegény Magyarország!
tevevanegypupu
2017. június 25. 23:05
Nem tiltanám be..annyira mulatságos az a Vona féle plakát ahol áttör valami papírt, tök olyan stílusban mint egy ifjugárdista..és a többi is annyira demagóg és buta..egyszerű mint a faék, mint a Jobbik..Simicska lehet, hogy pénzt tud adni, de észt és intelligenciát - utóbbi valószínűleg neki sincs - nem..Gazda meg szánalmasan hülye, hogy egy buta, gyűlölködő ember szolgálatába állt..Mi lesz vele, ha a fidesz megint győz, gondolja, hogy Simicska tovább pénzeli ezt az egész bagázst ami a Jobbik meg a hirtelen körülötte ugrálókat..majd ha tényleg meghülyül..még a Magyar Nemzetet is eladja..már különben sem veszik nagyon sokan, a Népszavával együtt ott haver az üzeletek polcain..
Mindjárt
2017. június 25. 18:28
Szegény Magyarország! Egyre inkább hasonlít azokra a vidéki házakra amiket a cigányok szétbontanak, lerombolnak, mindent ami mozgatható ellopnak. Ami marad az egy elpusztított rom halmaz. A felcsúti banda romboló fosztogatása tönkre teszi a kórházakat, iskolákat, közlekedést és mindent ami fontos Magyarország népének. Hogy süllyedhetett ide az egykor büszke magyar nép?
Mindjárt
2017. június 25. 08:50
Éljen a felcsúti cigány! A kádárista nyugger fidsz birkák istene'
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik