Kövessük a lengyel utat a kannabisz ügyében!

2017. június 23. 18:35

A Magyar Liberális Párt arra kéri az Orbán-kormányt, hogy a jogállam feldarabolása helyett inkább a kannabisz legalizálása ügyében erősítsük a politikai együttműködést Lengyelországgal.

2017. június 23. 18:35
Magyar Liberális Párt
Közlemény

„A Magyar Liberális Párt arra kéri az Orbán-kormányt, hogy a jogállam feldarabolása helyett inkább a kannabisz legalizálása ügyében erősítsük a politikai együttműködést Lengyelországgal. Tegnap a lengyel törvényhozás alsó házának 460 képviselőjéből 440 támogatta, hogy az orvosok receptre írhassanak fel füvet a beteg embereknek.

A magyar Országgyűlésben a Liberálisok hasonló javaslatát sajnos még vitára sem tartották alkalmasnak a kormánypárti és az ellenzéki képviselők. Pedig tudományos tény, hogy a fű használata számos betegség gyógyítására és enyhítésére alkalmas. A kannabiszt a felvilágosult orvostudomány előszeretettel használja fájdalomcsillapítóként és görcsoldóként, mert mellékhatások nélkül fejti ki jótékony hatását. 

A Liberálisok emlékeztetnek rá, hogy a visegrádi négyek közül Csehországban már 2013 óta engedélyezik a marihuána egészségügyi felhasználását, és azóta minden gyógyszertárban recepttel lehet kiváltani a kannabiszt tartalmazó gyógyszereket. Csehországban a könnyű drog birtoklása saját célokra nem tilos, nem büntethető.

Itt az ideje tehát, hogy Magyarország ebben a kérdésben is erősítse az együttműködést a visegrádi országokkal.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2017. június 25. 17:21
morfiumot meg a kokaint ingyen.
Peter8811
2017. június 24. 17:10
kannabizniszt nem akarjátok liberális faszfejek.
Kardinális
2017. június 24. 13:18
Abortusz kérdésében ne kövessük a lengyeleket?
békalepcse
2017. június 23. 22:37
Nem értem a libsiket, mert legelni ma is legális, ha találnak az árokparton.... Csak szívni tilos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik