Az utcai zaklatásokról

2017. június 23. 17:11

Utcai zaklatás. Budapest. Beszélnünk kell nekünk nőknek róla, hogy a férfiak is megértsék.

2017. június 23. 17:11
Durica Katarina
Facebook

„A környéken, ahol élünk, felújítják a villamos sínét, így pár hete csomó munkás, kék bódé, markológép és toi-toi wc költözött körénk. Az első napokban, amint kiléptem az utcára, cuppogtak és hellobébiztek a munkások. Aztán jöttek a keményebb megjegyzések, kiabálták, hogy mit nagyon szívesen hová miközben magukat fogdosták. Az elején csak akkor, amikor egyedül, gyerekek nélkül voltam, most már ez is változott. A napokban azt kérdezte a 4,5 éves fiam, hogy mia az a »picsádat«?

Mikor a férjemnek meséltem, csodálkozott, hogy ő igazában észre sem vette a munkásokat. Párhuzamos világban élnek a férfiak és nők, míg ő teljesen normálisan folytatja a mindennapjait, én minden reggel alaposan megválogatom, hogy mit veszek fel (megj: semmit sem számít) de hiába a hosszú szoknya, hosszú ujjú blúz a kánikulában, a zaklatás ugyanúgy folytatódik. 

Még mielőtt bárki is azt hinné, hogy érzékeny meg kényeskedő vagyok, ki kell, hogy ábrándítsam. Évekig Egyiptomban dolgoztam, ahol az utcai zaklatások a világon a legdurvábbak (számos felméres támasztja alá meg a tapasztalat, magyar turisták százai panaszkodtak erre). Egy ideig Jordániában pár helyi azzal szórkozott, hogy a külföldiek mellé odasomfordáltak és a fülünkbe súgták: we ll kill you all. És Tunéziában a turistarezortokon kívül azt kiábálták utánam hogy »bébi sex, sex« felváltva azzal, hogy »we hate America«.

Utcai zaklatás. Budapest. Beszélnünk kell nekünk nőknek róla, hogy a férfiak is megértsék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2017. június 25. 17:24
Durcás durica a férje még az ágyban sem zaklatja,észre sem veszi.
SilentBob
2017. június 24. 23:07
Nem véletlen, hogy a libsik pontosan a tekintélyt tartják elsődlegesen megsemmisitendő célpontjuknak.
ato boldizsár
2017. június 24. 21:48
És esetleg hajlamos észrevenni a hölgy vmi párhuzamot a budapesti utcán serénykedő lumpen szarzsák (nagyrészt c-kategóriás trógerek, de bocsánat...legalább "dolgoznak") és a jordán, egyiptomi, tunéziai utcák között? Mert szerintem a hasomlóság elég látványos. Szóval, ami engem illet, értem, de nem veszem magamra. És a magyar férfiak többségének sem kell, azt hiszem.
írmag
2017. június 24. 15:26
Asszonyom, az ésszerű megoldás: vissza kell menni Egyiptomba! Ezek a cigányok nálunk Indiából származnak, nem e-gipsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik