A magyar baloldal nyűgei

2017. június 23. 07:43

Mint több forrásból tudjuk, a választási rendszer a Fidesznek kedvez. Az első, legdurvább egyensúlytalanságot az okozza, hogy a Fideszre is lehet szavazni. Hasonlóan igazságtalan az is, hogy a liberális pártokra adott szavazatok is csak egyet érnek.

2017. június 23. 07:43
Botond Bálint
Magyar Idők

„Az MSZP sem baloldali párt. De miután jóindulatúak vagyunk, és baloldalinak lenni mégiscsak sokkal kevésbé szégyellnivaló, mint liberálisnak, ezért most az egyszer még »baloldalinak« nevezzük őket. Bizonyára sokan emlékeznek még a Kádár-korszak alapviccére, miszerint a magyar értelmiség előtt két út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik meg járhatatlan. Ennek alapján a magyar baloldal előtt is két út áll, és mindkettő járhatatlan, de azért az alkoholizmust is megpróbálják.

Ez persze nem teljesen igaz (az alkoholizmust leszámítva), mert a jelenlegi helyzet két reális alternatívát is kínál Botka László számára. Aki egyébként egy jelentős politikusi teljesítményen már túlvan, hiszen sikerült anélkül a szocialisták miniszterelnök-jelöltjévé válnia, hogy »a Rolex Laci bepakol a húszmillás terepjáróba a Maldív-szigeteki út előtt« típusú kedvességnél több hátbatámadást kapott volna a pártjától. Persze elárulják majd még néhányszor, de Botka pont ezért akarja rovancsolni az MSZP-t, mert ezektől bármikor kaphat 30 százalékot pártelnök-választáskor Szanyi kapitány.

Mint több forrásból tudjuk, a választási rendszer a Fidesznek kedvez. Az első, legdurvább egyensúlytalanságot az okozza, hogy a Fideszre is lehet szavazni. Hasonlóan igazságtalan az is, hogy a liberális pártokra adott szavazatok is csak egyet érnek. Ez eleve sérti az európai értékeket, valamint azt is bizonyítja, hogy a kormány közismerten szereti bántani a kicsiket.

Mindezek mellett összefogási kényszer is van, mert példátlan módon az nyeri az egyéni kerületeket, aki a legtöbb szavazatot kapja. Úgy hírlik, a baloldali aktivisták kampányt indítanak, hogy csak egy ellenzéki jelölt indulhasson kerületenként (a törvény erejénél fogva), akit független civil szervezetek (tehát természetesen külföldiek) választanának ki, a rendelkezésre álló rengeteg CEU-s genderszakos, csillogó szemű fiatal közül.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. június 23. 10:16
EZ AZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az egész!
Google
2017. június 23. 09:18
Noi-kvota, migrans-kvota, PC, CEU, EU, Macron, LMBTQXYZ, fekek es ellensulyok, meg kell valamit mondanom, Ildiko?
Kopa
2017. június 23. 09:11
„Vajon te, Imre, mit tennél a helyemben?"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik