Sem Maccabi Játékokra, sem bármilyen sportnak álcázott lopásra nincs szükségünk!

2017. június 21. 08:44

A sportra, a sportszerető közönségre hivatkozva lopja szét a kormány az országot. Tíz és százmilliárdok tűnnek el a haverok zsebében, és közben azt magyarázzák, hogy sportnemzet vagyunk, meg jön a bullshit a magyar büszkeségről.

2017. június 21. 08:44
Jámbor András
Jámbor András

„Vagy a foci, a stadionépítési láz, az iszonyatos TAO-pénzek, amiből Orbán Viktor faluja most az NB1-es győzelemre is esélyes csapatot épít, miközben a pénzek névleg a fiatalok sportolására, utánpótlásra mennek. A Felcsút, ahova visszautasíthatatlan ajánlatokkal csábítják az NB1 legjobbjait, és a Fidesz többi TAO-csapata; a fejlesztési miniszter választókerületének csapata, a Kisvárda, ami több pénzből gazdálkodhat az NB2-ben, mint a bajnok Honvéd az NB1-ben. A sportot, a versenyt deformáló pénzosztások majd mindenhol, a sportszövetségek élére kinevezett, a szakághoz nem értő fideszesek, a birkózástól a kézilabdáig.

Magyarországon ma két dolog történik sportpolitika néven. A sportra, a sportszerető közönségre hivatkozva lopja szét a kormány az országot. Tíz és százmilliárdok tűnnek el a haverok zsebében, és közben azt magyarázzák, hogy sportnemzet vagyunk, meg jön a bullshit a magyar büszkeségről.

Ezzel a sportra épülő nacionalizmussal tömik be a száját ma millióknak Magyarországon. Mert hát igen, ellopják a pénzt, ami a gyerekek oktatására, vagy népsportra is mehetne, de mégiscsak Magyarországon fog nyerni a Hosszú Katinka. Csak hát itt nem ez a lényeg: a sportnemzet eszméje egy politikai termék, ami a korrupciót, a hatalomépítést hivatott eltakarni és igazolni. Lopunk kicsit, oszt előre rakjuk a Cseh Lacikát, hogy örüljön a »nemzet«. Cirkusz és kenyér.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pakura_mester
2017. június 24. 17:27
A stadionok célcsoportja a mandineres fórumozó. A stadionok nekik készülnek. Persze nem azért, hogy játsszanak benne, még csak nem is azért, hogy kimenjenek szurkolni. Az egyetlen célja, hogy örüljenek neki. Mármint örüljenek a lopásnak. És ők örülnek.
BőröndÖdön
2017. június 23. 16:13
Maffia-állam,a birkák imádják.
Peter8811
2017. június 21. 20:12
A Zsidó olimpiára gondolsz Jámbor?
atila68
2017. június 21. 12:59
Nincs szükség újságírónak álcázott Jámbor Andrásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik