Hatodik koporsó

2017. június 19. 15:05

Stefka István
Az Öreg

Tényleg Nagy Imre és mártírtársai újratemetése zajlott le ott a Hősök terén, vagy párttemetés, illetve valóban ott volt-e abban a koporsóban a fiatalok jövője, tehát közelmúltunk harminc éve?

„A Fidesz akkori vezetése, Orbán Viktorral, Kövér Lászlóval az élen nem akarta 1989. június 16-át, azaz azt, hogy ezt a temetést az MSZMP a hamis nemzeti megbékélés látszatára használja. Nem akarták, mint ahogyan az MDF alapítói sem, hogy ez a temetés csak a törvénytelenül kivégzett kommunista elvtársakról (Nagy Imre, Gimes Miklós, Losonczy Géza, Maléter Pál, Szilágyi József) szóljon. Igenis szóljon a hatodik koporsóról is, az elpusztított pesti, budai srácokról, az egyetemistákról, a munkásokról, a forradalmárokról, vagyis az akkori fiatalokról.

És milyen lett a jövője huszonnyolc év alatt az akkori huszonéveseknek, egyáltalán a magyar népnek?

Hosszú lenne elsorolni, hogy mi minden történt velünk, jó és rossz. Egyet leszögezhetünk: jobboldali kormányainknak rendre a szocialista-szabaddemokrata vezetésű kormányok által eladósodott, kifosztott, pénzügyi csődbe hajszolt országunkat kellett kihúzni a bajból, és szociálisan átgondolt gazdaságpolitikájukkal újra és újra a helyes vágányra tenni. Most is ez történik és ez fog történni akkor is, ha újra mandátumot kapnak a balliberálisok az ország tönkretételére. Erre ezer példát lehetne hozni. Mindig ez van, ezzel a baloldallal örökké itt van velünk a hatodik koporsó fenyegető képe.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113268