A törvény szövedéke

2017. június 19. 21:37

Mátyás Győző
168 Óra

Az aljas és ostoba törvény ellenében tényleg nem nagyon van más választásuk, mint a polgári engedetlenség.

„Amúgy éppen az a gyomorforgató ebben, hogy a süketelés-sorozatlövőt működtető csinovnyikok is pontosan tudják, hogy hazudnak, de hát a cél gyanúba keverni, hírbe hozni, lejáratni ezeket a szervezeteket. Az egész közélet beteges voltát mutatja, hogy pusztán a külföldi támogatás emlegetésével már averziót lehet kelteni ott, ahol a lakosság tetemes hányada álmából felkeltve is utálja a pirézeket.

Holott ezeknek a civilszervezeteknek pusztán annyi a »bűne«, hogy egy politikai értelemben rohamosan eszét vesztő országban óvni próbálják a normalitás maradékát.

Az aljas és ostoba törvény ellenében tényleg nem nagyon van más választásuk, mint a polgári engedetlenség. Amint ezt bejelentették, már érkezett is a fenyegetésnek is beillő reakció a legfelső helyről: a magyar jogrendszerben nincs olyan, hogy polgári engedetlenség. Hát nincs is, mert az ilyesfajta akció éppen a joggal való hatalmi visszaélés ellen lázad. Mily érdekes, hogy 10 évvel ezelőtt, amikor a Fidesz-frakció lebontotta – az amúgy teljesen felesleges – kordont a Kossuth téren, maga is polgári engedetlenségnek definiálta akcióját. A politikai pozíció, valamint a mentelmi jog mögül kikukucskálva. Létezik-e olyan nemes eszme, kezdeményezés, amit Fideszpolitikus ne tudna lejáratni, összetrutyizni?

Bezzeg, majd ha a civilszervezetek alkalmazzák a proteszt engedetlenséget, akkor lesz retorzió. S ha a külföld felháborodik és tiltakozik, jönni fog a néphülyítő kormányzati sóder, hogy ugye, megmondtuk: ezek a szervezetek a külföldi érdekek idegen zsoldjában állva szolgálják ki a külföldi érdekek migráns zsoldjának befolyását! És különben is a Soros!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113294