Jobbik: Riasztó a kivándorlás mértéke

2017. június 19. 15:04

A Jobbik szerint a következő években akár 1 millió ember is kivándorolhat hazánkból, Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese ezért azonnali cselekvést követel a kormánytól.

A Jobbik hathatós lépéseket követel a kivándorlás ellen – közölte Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus riasztónak nevezte, hogy egy hétvégi felmérés szerint akár 1 millió ember mehet el a következő években az országból. Hozzátette: a kormánnyal szemben pártjában megvan az akarat, a hitelesség és a program, hogy megoldja a problémát. A frakcióvezető-helyettes a kivándorlás elsődleges okaként a megélhetést jelölte meg, értékelése szerint a béreket fel kell zárkóztatni a nyugatiakhoz, s ezt szolgálja az európai béruniós kezdeményezésük.

A lakhatási problémákra egy államilag támogatott szociális- és bérlakás-építési programot, kollégiumi fejlesztéseket és a csok kiterjesztését sürgette. A jobbikos politikus azt is megfogalmazta, hogy az oktatásban meg kell szüntetni a káoszt és véget kell vetni annak, hogy az előrejutás pénzkérdés legyen. A politikus egyúttal úgy vélte: sokakat riaszt a kormány politikája, ezért egy olyan „társadalmi szerződést” ajánlanak, amely alapján nem a párttagság határozza meg a boldogulást, hanem a munka, a tehetség és a szorgalom.

A Jobbik a levélszavazás kiterjesztését is szükségesnek tartja – mondta Farkas Gergely, kifejtve: be kívánják vonni a külföldre távozottakat a hazai döntéshozatalba. Faggatták pártja plakátkampányáról is. Nemmel felelt arra a kérdésre, hogy kér-e a frakció tájékoztatást az elnökségről az ügyben; mint mondta, teljes a bizalom az elnökség felé. Arra a felvetésre, hogy a plakáthelyek darabját bruttó 3 ezer forintért bérelhették, azt válaszolta, a cég tudja meghatározni a számára megfelelő összeget. Ha a helyek üresen maradnának és ezzel szemben pár ezer forintért ki tudja adni azokat, akkor a cég jól jár – magyarázta.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113267