Egészségügy

Fidesz: Ha az ellenzéket érdekelné az egészségügy, megszavazta volna a költségvetést

2017. június 19. 15:05

A DK 100 milliárdos pluszforrást vonna be az egészségügybe – a kormány szerint a 2018-as költségvetés 546 milliárddal többet biztosít erre a célra, mint a baloldal által legutóbb benyújtott 2010-es költségvetés.

A Fidesz-frakció szerint, ha az ellenzéket valóban érdekelné az egészségügy, akkor támogatta volna a 2018-as költségvetés elfogadását, amely 546 milliárd forinttal többet biztosít egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetés.

A kormányfrakció közleményében arra reagált, hogy Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció politikusa hétfői sajtótájékoztatóján százmilliárdos pluszforrást kért az egészségügynek.

A Fidesz képviselőcsoportja szerint Gyurcsány Ferenc a kormányzása alatt 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, több ezer egészségügyi dolgozót üldözött el a pályáról és több száz települést hagyott háziorvos nélkül. A polgári kormány 2010 óta pótolja az egészségügytől elvett pénzeket, országszerte újítja fel a kórházakat, rendelőket és béremelést biztosít az egészségügyi dolgozóknak, háziorvosoknak - írták.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113269