Kötélhúzás

Boris Johnson: London „boldog” kimenetelű tárgyalásokra számít

2017. június 19. 10:26

Hétfőn megkezdődnek a tárgyalások az Európai Unió és Nagy-Britannia között a szigetország távozásáról a szervezetből. A brit külügyminiszter, Boris Johnson a Brexit után is fenntartaná a jó viszonyt az Unióval.

Az Egyesült Királyság uniós kilépéséről kezdődő tárgyalásoknak a jövőbe kell tekintünk, és London „boldog” befejezésre számít – jelentette ki Boris Johnson brit külügyminiszter az unió külügyminisztereinek hétfői ülése előtt újságíróknak nyilatkozva Luxembourgban.

A brit külügyminiszter szerint a hétfőn kezdődő tárgyalások mind az Egyesült Királyság, mind az Európai Unió számára pozitív eredményre vezetnek. Olyanra, amely mindkét fél számára nyereséggel és megbecsüléssel jár majd. Nagy-Britannia mély és különleges szövetségre számít az Európai Unióval a kilépést követően – tette hozzá Johnson.

Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója és David Davis brit Brexit-ügyi miniszter hétfőn kezdi meg Brüsszelben a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti tárgyalásokat az Egyesült Királyság kilépéséről az Európai Unióból.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113255