3-as a magyar igazság

2017. június 19. 08:19

Batka Zoltán
Népszava

A korábbi érában a vitatott hasznú 4-es metró nyelte a pénzt, Orbánék pedig a gigantikus, de üres stadionokban, a látványszökőkutas, műköves főterekben látják a politikai fantáziát.

„Posztmodern világunk legfélelmetesebb jelensége, amikor összeül egy halom, külön-külön remek szakértő, érdekkijáró, majd együtt debil, kontraproduktív döntést hoz. Ráadásul az olyan, össznépi pitizésre épített autoriter rendszerekben, mint a NER, hatványozottan van jelen az öngyilkos hülyeség.

A legfrissebb éppen most játszódik le, élőben, az orrunk előtt. Úgy hívják: 3-as metró fel(nem)újítás. Kis magyar groteszk, ám bármikor átcsaphat tragédiába: a vonal nemcsak elöregedett, hanem súlyosan balesetveszélyes is. Akinek szokása, hogy indulás előtt a repülőtérről még egyszer felhívja a szeretteit telefonon – ki tudja ugye mi történik – az teljes joggal megteheti akkor is, ha Újpest Városkaputól a Nagyvárad térig utazik. A metró szellőzői vészhelyzetre nem alkalmasak, ha az alagútban tűz ütne ki, garantált volna a tömeges füstmérgezés, vagy még rosszabb.

Nos, a probléma felmerült, a közösségi döntéshozatal beindult. Illetve mégsem, mert a magyar politikának mindig akad valami fontosabb. A korábbi érában a vitatott hasznú 4-es metró nyelte a pénzt, Orbánék pedig a gigantikus, de üres stadionokban, a látványszökőkutas, műköves főterekben látják a politikai fantáziát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113244