Az árulás napja

2017. június 19. 20:47

Balogh Gábor
Alfahír

A demokratikus közélet arról szól, hogy mindenki, mindenhol, bárhogyan azt mond, amit akar, mindaddig, ameddig mások becsületébe, vagy emberi méltóságába nem gyalogol bele.

„Innentől kezdve nem libsi rinyálás, vagy ellenzéki hiszti az, ha diktatúráról beszélünk. Mert lássunk világosan: az ájtatos antikorrupciós szemforgatás, a Szomszédokból unásig ismerős Lenke nénis sopánkodások a »tolakodó kampányról«, és az álszent »önmegtartóztatás« a kormány részéről - valójában arról szól, hogy Magyarországon szűnjön meg a politika. 

A demokratikus közélet ugyanis arról szól, hogy mindenki, mindenhol, bárhogyan azt mond, amit akar, mindaddig, ameddig mások becsületébe, vagy emberi méltóságába nem gyalogol bele.

(És, ha ezt teszi, akkor sem hozunk korlátozó törvényeket, hanem az igazságszolgáltatáshoz fordulunk.) Ha ez alól az elv alól bárki, bármikor, bármiben kivételt képezhet, ha bárkit, bármikor, bármilyen politikai vélemény kinyilvánításában az állam jogszabályilag korlátozhat - onnantól kedzve az az állam nem jogállam.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113291