Robbantás volt Bogotá egyik bevásárlóközpontjában, három halott

2017. június 18. 10:15

Három halottja van annak a robbantásos merényletnek, amit a dél-amerikai Kolumbia fővárosának, Bogotának az egyik bevásárlóközpontjában követtek el helyi idő szerint délután öt körül. Két kolumbiai gerillacsoport elítélte a támadást, így a tettesek és indítékuk egyelőre ismeretlen.

Egy robbantásos merényletben három ember életét vesztette a kolumbiai főváros, Bogotá egyik elegáns bevásárlóközpontjában helyi idő szerint szombat délután öt óra körül. Az áldozatok egyike egy 23 éves francia lány volt, míg a másik kettő egy 27 és egy 31 éves kolumbiai nő – írja az MTI.

A francia állampolgár a helyszínen, a két kolumbiai a kórházban halt bele a sérüléseibe. Az illetékes kórház közlése szerint négy sebesült válságos állapotban van, egyikük egy 48 éves francia nő. A Reuters összesen kilenc sebesültről számol be.

A rendőrség közlése szerint az ismeretlen tettesek a második emeleti női mosdóban rejtették el a robbanószerkezetet, indítékuk egyelőre nem ismeretes.

A bevásárlóközpont tele volt, mert sokan akartak ajándékot venni a vasárnapi apák napjára. A merénylet után az épületet kiürítették.

Juan Manuel Santos kolumbiai elnök elítélte a támadást, és ígéretet tett arra, hogy a felelősöket bíróság elé állítják. Enrique Penalosa, Bogotá főpolgármestere a Twitteren gyáva terroristatámadásnak minősítette a történteket.

A Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) és a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) nevű gerillacsoportok elítélték a támadást, és együttérzésüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóival.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113218