Kuba

Trump szabad választásokra szólította fel Kubát

2017. június 17. 08:53

Donald Trump amerikai elnök Miamiban tartott beszédében hangsúlyozta: tiszteletben tartja Kuba szuverenitását, ugyanakkor Kubát felszólította a kommunista szigetországot a szabad választások megszervezésére, valamint a kubai emberi jogi helyzet javításához kötötte az USA Kuba-politikáját.

Donald Trump amerikai elnök a kubai emberi jogi helyzet javításához kötötte országa Kuba-politikát pénteken a floridai Miamiban.

A floridai nagyváros kubai negyedében tartott beszédében - amelyben kormánya új Kuba-politikáját vázolja fel - Donald Trump bejelentette: azonnali hatállyal törli elődje, Barack Obama szerinte egyoldalú megállapodását Kubával, amelyet szörnyűnek és elhibázottnak minősített. Trump hangsúlyozta: az Obama-adminisztráció idején bevezetett utazási és kereskedelmi enyhítések nem a kubai népet, hanem csak a havannai kormányzatot és a hadsereget gazdagították.

Az elnök egyúttal szabad és nemzetközi ellenőrzés mellett lebonyolítandó választásokra szólította fel Kubát. Trump leszögezte: készen áll és képes rá, hogy új megállapodást kössön a karibi szigetországgal. Donald Trump hangsúlyozta: tiszteletben tartja Kuba szuverenitását, de nem fordít hátat a kubai népnek. Új tárgyalásokra szólította fel a havannai vezetést, leszögezve, hogy ezeknek a kubai nép érdekeit kell szolgálniuk. Az elnök egyúttal közölte: az Egyesült Államok havannai nagykövetségét nem zárják be.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113203