Újabb abszurd fejlemény a káoszos román kormányválságban

2017. június 16. 14:32

Nem hajlandó saját leváltását megjeleníteni a hivatalos közlönyben a román kormány főtitkára.

Mihai Busuioc, a román kormány főtitkára nem hajlandó saját leváltását és semmilyen más, Sorin Grindeanu miniszterelnök által kiadott rendeletet megjelentetni a hivatalos közlönyben, s ezzel gyakorlatilag megakadályozza azok hatályba lépését – írta hivatalos forrásokra hivatkozva pénteken a News.ro román hírügynökség. Grindeanut egyébként már egyik kormánypárt sem támogatja, és miniszterei sincsenek már, de nem hajlandó magától távozni, így várhatóan a jövőhéten már bizalmatlansági indítvánnyal fogják eltávolítani.

Romániában azt követően alakult ki kormányválság, hogy a koalíciós pártok a kormányprogram végrehajtásának késésére hivatkozva szerdán megvonták bizalmukat Sorin Grindeanu kabinetjétől, a bűnbak szerepet elutasító miniszterelnök azonban bejelentette, hogy nem hajlandó lemondani.

Busuiocot a kormányzó szociáldemokraták (PSD) pártelnökének, Liviu Dragneának a bizalmasaként ismerik. A kormányfő titkársága a kabinet működésének műszaki, jogi, logisztikai, ügyintézési hátterét biztosítja.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113193