Huszonhat kiló marihuánát talált a NAV egy bolgár sofőrnél

2017. június 15. 07:47

A pénzügyőrök Röszkén nem először fedeztek fel nagy mennyiségű marihuánát az elmúlt hetek folyamán.

Több mint huszonhat kiló marihuánát találtak a pénzügyőrök Röszkén egy bolgár gépkocsiban elrejtve. Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy belépésre jelentkező bolgár férfi autóját ellenőrizték, de feltűnt nekik a sofőr zavart viselkedése és a járműből áradó különös szag.

Az autóban a személyes csomagokon kívül több hangfal volt, amelyeket a sofőr nem volt hajlandó kipakolni, mondván, túl nehezek, majd többszöri felszólításra mégis eleget tett a pénzügyőrök kérésének. A hangfalak belső részéből több mint 26 kilogramm kábítószergyanús anyag – feltehetően marihuána – került elő.

A NAV munkatársai a több mint 50 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot és a járművet vezető bolgár férfit átadták a rendőrségnek – tudatta az alezredes.

A rendőrök a bolgár férfit kábítószer birtoklása bűntett gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. A gyanúsítottal szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le – olvasható a rendőrség honlapján.

A pénzügyőrők június eleje óta többször is nagy mennyiségű marihuánát találtak Röszkén.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113088