Trump és a vidéket tönkretévő környezetvédők

2017. június 13. 19:39

Az elnök környezetvédelmi politikáját igencsak ellenzik a multik, amelyek pénzt csinálnak a környezetvédelmi túlszabályozásból és abból, hogy az csökkenti a versenyt, hisz tönkreteszi a helyi vállalkozásokat és így munkahelyeket szüntet meg.

„Ez még jóval az államközi autópályák megépítése előtt volt, amikor busszal mentem a Füstös-hegységbe vagy a rokonokat meglátogatni. Szinte minden déli és középnyugati kisvárosban, amin keresztülutaztam, volt két-három gyár és számos kis üzlet.

Majd, mint azt olyan, egymástól igen távol álló kommentátorok is megjegyzik, mint Pat Buchanan és Ed Schultz, több mint 50 ezer gyár zárt be az évek folyamán. 

Ezért beszélt Trump elnök úr a párizsi klímaegyezménnyel kapcsolatban  »elveszett munkákról, alacsony bérekről, tönkrement gyárakról és nagyban csökkenő gazdasági termelésről«.

S ez nem csak Medorában van így, hanem országszerte rengeteg kisvárosban.

A legtöbb vállalkozás, ami bezárt, kis vagy közepes vállalkozás volt, amelyeket jórészt a környezetvédelmi szabályozások tettek tönkre, vagy a külföldi konkurencia, az a két tényező, amit az elnök is megemlített beszédében.

Felneveltünk több mint egy generációnyi fiatalt, plusz a középkorúak egy részét, akiknek úgy kimosták az agyát, hogy azt hiszik, minden alkalommal, amikor hallják a környezet szót, megkérdőjelezhetetlenül jó dologról beszélnek nekik.

Rengeteg olyan környezetvédő csoport van, amelyeket külföldi energiacégek pénzelnek, és amelyek nem hajlandóak elismerni semmiféle fejlődést a vizek állapotát vagy a levegőt illetően, mert a támogatásuk csökkenni fog, ha nem tudják továbbra is meggyőzni arról az embereket, hogy minden rossz, és minden egyre rosszabb lesz.  

Több ezer vállalat bezárása nem csak a gyári munkások munkahelyeinek eltűnését jelentette. Hanem rengeteg menedzseri és más fehérgalléros állás megszűnését is.

Amikor végeztem a Tennessee-i Egyetemen 1969-ben, könnyű volt jó munkát találni egy alapdiplomával. 

A szövetségi és tagállami környezetvédelmi szabályok nagyon megnehezítették a kis gyárak, farmok és más kisvállalkozások túlélésének esélyét.  

Szinte minden főiskolás diák úgy érezte, el kell végeznie valamilyen magasabb iskolát is, és túl sokan mentek jogot tanulni.
Végül úgy végeztük, hogy nálunk vannak a legtanultabb pincérek a világon, és egy egész nemzedék küzd azzal, hogy visszafizesse a diákhiteleit (1,4 trillió dollárt).

A tönkrement vállalkozások és a megszűnt állások aztán kéz a kézben járnak a kábítószerfogyasztás megnövekedésével, a családok szétesésének nagyobb esélyével és a rosszabb egészségügyi állapottal. És persze a népesség csökkenésével is jár mindez, mivel a fiatalok kénytelenek elköltözni, hogy munkát találjanak. (…)

Az elnök környezetvédelmi politikáját igencsak ellenzik a multik és nagyvállalatok, mind itthon, mind külföldön, amelyek pénzt csinálnak a kiterjedt kormányzatból, a környezetvédelmi túlszabályozásból és abból, hogy mindez csökkenti a versenyt a piacon.”

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/112996