Brit választás: az exit poll szerint elveszítette többségét a Konzervatív Párt

2017. június 08. 22:57

Választott Nagy-Britannia. Az első exit poll adatok szerint, valamint a péntek hajnalig beérkező eredmények szerint győzött, de nem szerzett parlamenti többséget a Konzervatív Párt, ami nagy kudarc az eddig biztos többséggel kormányzó, az előrehozott választást meghirdető Theresa Maynek.

2017. június 08. 22:57

Lezárult az előrehozott választás Nagy-Britanniában csütörtök késő este.

Az első exit poll adatok szerint a Konzervatív Párt első helyen végzett, de nem szerzett többséget a londoni parlamentben.

Az első exit poll adatok szerint a konzervatívok 314, a Munkáspárt 266, a skót nemzetiek 34, a liberális demokraták 14 helyet szerezhetnek a londoni parlamentben. Az EU-ellenes UKIP pártnak az adatok szerint egy képviselője sem lesz mostantól a Westminsterben.

A parlamenti többséghez 326 képviselőre lenne szüksége a győztes pártnak.

Ha az exit poll helyesnek bizonyul, az nagy kudarc lenne az eddig biztos többséggel kormányzó, a közvélemény-kutatásokban sokáig magasan vezető, az előrehozott választást meghirdető Theresa May miniszterelnöknek.

Frissítés: a péntek hajnalig beérkező eredmények szerint valószínű, hogy a konzervatívoknak tényleg nem lesz többsége a parlamentben. A BBC hajnali számításai szerint 316 képviselője lehet a toryknak. A pontos eredmény még tovább formálódik a következő órákban.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. június 09. 15:26
nemarányosarenccer gyere marczi!
popzene
2017. június 09. 06:17
Egyébként: a lázadás éve! : DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Mich
2017. június 09. 00:00
Milyen balfácánok ezek a Tory-k... Először Cameron, most meg May hívta ki (önteltségében) a sorsot maga ellen, és elbukta... Most már csak Bohóc Borisz van hátra...
simonvitéz
2017. június 08. 23:56
Szerintem pusztan egyeni valasztokeruleteken alapulo valasztasi rendszerek eseteben meg ovatosabban kell banni az exit pollokkal.valahogy hihetetlennek tunik hogy a Labour igy feltamadjon az egy honapja kapott kemeny jobbegyenes utan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik