Trump: Meg fogjuk nyerni a terrorizmus elleni harcot

2017. május 24. 21:59

Borzalmas a helyzet, de meg fogjuk nyerni a terrorizmus elleni harcot – jelentette ki Donald Trump, miután a belga kormányfővel tárgyalt szerdán Brüsszelben.

2017. május 24. 21:59

Borzalmas helyzetben vagyunk, de együttes erővel meg fogjuk nyerni a terrorizmus elleni harcot – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Charles Michel belga kormányfővel folytatott tárgyalásán szerda este Brüsszelben.

Donald Trump nem sokkal korábban érkezett meg Brüsszelbe, és a repülőtérről egyenesen a királyi palotába ment, ahol Fülöp belga király és Matild királyné rövid fogadási ünnepsége után egyeztetést kezdett Michellel, akivel – mint az elnök közölte – „különféle problémákat” vitattak meg, elsősorban a terrorizmus kérdését.

Trump elmondta: mikor olyan tragikus eseményeknek vagyunk szemtanúi, mint az e heti manchesteri robbantás, akkor tudatosul, milyen fontos is megnyerni a harcot a terroristák ellen. „Keményen küzdünk és győzni fogunk, 100 százalék” – tette hozzá.

Tabuk nélküli beszélgetés

Charles Michel arról számolt be az ülés után, hogy „fontos és érzékeny” témák kerültek szóba a „szívélyes, tiszteletteljes és rendkívül közvetlen” találkozón, amely „tabuk nélkül, a diplomáciai nyelvezet mellőzésével” zajlott. Kijelentette, a terrorizmus elleni harc mellett a gazdasági kapcsolatok, a szabadkereskedelem, a multilateralizmus, az Európai Unió, a párizsi klímaegyezmény és a védelempolitikai tehermegosztás kérdéseiről egyeztettek a tervezettnél hosszabban.

 A helyszínen magas fokú volt a biztonsági készültség, a királyi palota körül kordonokat emeltek, a levegőben helikopterek köröztek. Kora este tüntetés kezdődött az amerikai elnök ellen. A „Nem látjuk szívesen Trumpot” elnevezésű demonstráción a rendőrségi becslések szerint körülbelül hatezren vettek részt. A felvonulók közül legtöbben Trump „rasszista és szexista ideológiáját”, illetve az elnök klímapolitikáját sérelmezték. Sokan háború-, fasizmus- és NATO-ellenes jelszavakat skandáltak.

Donald Trump a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek csütörtöki csúcstalálkozójára érkezett Brüsszelbe, előtte azonban az uniós vezetőkkel is találkozni fog.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2017. május 25. 14:20
De legalább harcot hirdet a terrorizmus ellen. Az európai vezetők meg csak sajnálkozni tudnak, meg színesejfeltornyozni. Meg hősiesen "nem félni".
triumphator
2017. május 25. 09:26
wir schaffen das... ja, ismerős a jelszó.
Sir Galád
2017. május 25. 08:22
Csak mindenkinek többet kell háborúznia és ami a lényeg több fegyvert kell vennie. A felnövekvő gyerekek igen hálásak lesznek a lebombázott kórházak, iskolák, házak, szülők és barátok után...
Rugo
2017. május 25. 07:45
Megnyerjük, ha beledöglötök is! Ne aggódjatok emberek, minket vezetőket védenek a biztonsági szolgálatok, az a pár iszlamista terror áldozat meg nagyon jó ügyet szolgál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik