Állítsuk meg a muszlim-ellenes őrületet!

2017. május 24. 13:01

Egészen elképesztő az a legfelsőbb szintekről ömlő rasszizmus, ami most a manchesteri merénylet után néhány órával elborította a magyar közélet egy részét.

2017. május 24. 13:01
Bőtös Botond
Do toho

„Egészen elképesztő az a legfelsőbb szintekről ömlő rasszizmus, ami most a manchesteri merénylet után néhány órával elborította a magyar közélet egy részét. A kormánypárti mandiner.hu és 888.hu, illetve a »mindig ellenzékben« mno.hu szerzője, Puzsér Róbert olyan írásra ragadta magát, amelynek hangulata az 1930-as évek uszító atmoszféráját idézi. Akkor a zsidók ellen alakult ki valami nagyon hasonló, politikusok és közírók által gerjesztett megbélyegző gyűlületkampány. Késett a hivatalos Fidesz-propagandagyár is: szerencsénkre szerdai Ripost címoldalán végre kimondja azt, amit már eddig is sejthettünk: Soros áll a legújabb tömeggyilkosság mögött. Egészen elképszető árukapcsolás, igaz, a Fidesz keddi hullarabló mondatai után, mi mást várhattunk volna?

Oké, azt látjuk, hogy az emberek Magyarországon újra milyen könnyen átadják magukat a zsigeri gyűlöletnek, milyen könnyű elkezdeni utálni egy csoportot, most ott tartunk, hogy kitelepítsük ki a muszlimokat Európából. Emlékeztetném a magyar olvasót, hogy pont mi, magyarok vagyunk a legjobban felháborodva a magyarok kollektív kitelepítését és megbélyegzését egykor előíró Benes-dekrétumokon, úgy látszik, egy kis fasizmus, ha nem rólunk van szó, még belefér? Vagy mégis, kedves Puzsér Róbert, hogyan gondoltad ezt? Telepítsük őket vissza, de a vagyonukat vihetik vagy azt azért hagyják itt neked? Egy kis megjelölés még belefér vagy vetkőztessük őket azért meztelenre, hogy egyértelmű legyen a bőrük színe más, mint a miénk?

Kőmüves Kelemen újra munkába állt

Magyarországon nemcsak a belpolitikai, de a külpolitikai gondolkozás is nívótlan, tényleg mindenki elhiszi, hogy hazánk a bokréta a jóisten kalapján? Csak rakjuk ki a határra a kerítést, probléma megoldva, oszt jónapot? Milyen szinten kell a 19. században ragadni, milyen szinten életképtelen és működésképtelen már a magyar politikai elit, hogy nem érti a 21. század kihívásait? Tényleg az a magyar válasz, hogy a változásokról legjobb nem tudomást venni, homokba dugjuk a fejünk és ha ezért szólnak, akkor durcásan toporzékolunk? Lehet álmodozni fehér és keresztény Európáról, a boldog 80-as évekről és a Fekete erdei klinika békebeli hangulatáról, de annak a világnak egyszer és mindenkorra és örökre vége.

Nem akarok egy olyan országban élni, ahol az a vezérelv, hogyan ússzuk meg a változásokat, ahol Kőműves Kelemenként akarunk saját jövőnk feláldozásával falakat építeni, mert abba az ország pusztul bele.

(...)

Az emberek többsége jó és szeretne jól és békében élni. Akik Európába jöttek és fognak jönni, azért érkeztek, mert ebben a kultúrában szeretnének jól és békében élni. Mi, európaiak pedig dönthetünk: akarjuk-e őket vagy sem. De ami most történik, az a legrosszabb alternatíva, mert megállunk félúton. Kerítést építünk, de bedurrantjuk a letelepedési kötvényeket. Akarjuk is őket, de a úgy viselkedünk, mintha nem fogadnánk be senkit és lenézően, kirekesztően bánunk ezekkel az emberekkel. És az ebből születő frusztráció az oka, amiatt az emberek a valláshoz fordulnak. Igen, a vallás is ambivalens élmény, segíthet az embernek magánéletében, de sajnos a bosszú és a fanatizmus eszközeként is működik. El kéne dönteni, mit akarunk: olyan Európát szeretnénk, amilyen volt – ahol minden ember egyenlő bánásmódban részesül vagy elkezdjük a kitelepítéseket. Merre szeretnénk menni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyocora
2017. május 30. 10:03
Botond hiteltelen, már a bemutatkozásában is hazudik. Sosem volt budai, Újpesten nőtt fel, fradistaként. Született provokátor. Nagyapja még Horthy ezredese volt, Mikola István az unokatestvére, tíz éve még hithű fideszesként szidta gyurcsányt.
Biivisz
2017. május 25. 14:34
Jó, jó! De ki állítja meg a muszlim-őrületet? Az kicsit mintha véresebb lenne.
Biivisz
2017. május 25. 13:57
Már megint ezek a süket megbélyegző baromságok: "rasszista!!!" ajajajaj "iszlamofób"!!! ajajajajaj Te hülye! Tényleg azt hiszed, hogy ha elég sokszor megbélyegzel, attól majd az emberek megváltoznak szégyenükben?! Egy dolgot érhetsz el így. Elfojtást ! Azzal meg az a baj, hogy egy kritikus szint fölött robban. A nyugat-európaiak a PC által már eléggé "bírkásítottnak" tűnnek, de ez is csak látszat. Elfojtás van! A nagy baj az, ha ilyenkor ilyen hozzád hasonló sötétségek oktatják ki az embereket. Mert csak növelik a feszültséget. Ha az robban, kő kövön nem marad! Ezt akarja az IÁ is. Ezért provokál! De akkor erről kéne beszélni, te nagyon észlény! Nem "rasszizmusról", meg "iszlamofóbiáról"!!! Ha már a tizedik esetet hallom, hogy a leállósávban segítségért integető kirabolta azt, aki megállt segíteni, akkor nem fogok megállni a következő integetőnek, bármilyen segítőkész vagyok egyébként. Nem azért mert "integetőfób" lettem, te baromarcú, hanem mert féltem az értékeimet! Mert a tizedik rablás után minden integető potenciális rablóvá válik. Ez így TERMÉSZETES! - érted, te PC fejformájú? Még akkor is, ha ez nagyon szar! - mert az! És még akkor is, ha én is bármikor "integetővé" válhatok. (Ezért szar.) Ez a bizalom (bizalmatlanság) "rendje"! El lehet játszani! És onnan - sajnos - alig van visszaút. Célszerű tehát biztonságos távolságot tartani azoktól, akik eljátszhatják. Különösen, ha direkt ez a céljuk. Ki kell szűrni őket! Ha másképp nem megy, a vallásuk alapján. Ez van! Akkor is, ha 99.99999 %-uk nem tenné.
kisuff
2017. május 25. 10:39
Micsoda agyatlan barom! Ez a mandi is egyre lejjebb megy a kloákában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik