Agresszorok Kávéháza, avagy a magyar Godwin-kör vitája

2017. május 22. 15:45

A TASZ és a civilek célja az volt, hogy Bayert szembesítsék azzal, hogy lehet-e ilyen durva álláspontokat, véleményeket képviselni a médiában.

2017. május 22. 15:45
Zárug Péter Farkas
Demokrata

„A TASZ és a civilek célja az volt, hogy Bayert szembesítsék azzal, hogy lehet-e ilyen durva álláspontokat, véleményeket képviselni a médiában. Bayer célja pedig az volt, hogy rávilágítson, az ő kipécézése a verbális agressziót elkövetők közül nem tisztességes, és bizony üljön ott mellette mindenki, aki nála még durvább és ocsmányabb módon járul hozzá a köznyelv romlásához és a verbális agresszió terjedéséhez.

Ha ennek alapján értékelünk, akkor azt mondhatnám, hogy látszólag win-win, vagyis győztes-győztes helyzet jött létre. Nem tartalmi szempontból, hanem az esemény üzenete szempontjából. Abból a szempontból, hogy eltérő univerzumokat képviselők ültek egy asztalhoz és egy alappremisszában egyetértettek: mindenkinek egyforma  felelőssége van a verbális agresszió terjedése tekintetében és nincs különbség a Parlamentből kirángatott képviselők és a Parlamentből kirángatott civilek víziói között. Ez már eredmény! Nem nagy, de az.

A baj az, ha a kávézók a maguk táborába visszavonulva nem a konklúziók levonásán gondolkodnak felelős értelmiségiként, hanem boldogan fogadják a maguk táborának hangos gratulációit és ünneplik a zajos győzelmüket.

Félek, a Godwin-kör vitája után nagyjából ezt történt minden oldalon. És néhány nap után mindenki kemény katonaként vonul vissza „Tay világába”.

„Tay” volt az a mesterséges intelligencia által vezérelt tinilányprofil, amelyet 2016 március 24-én élesített a Microsoft, hogy párbeszédekben keressen kapcsolatokat és szórakoztasson a közösségi portálokon. Másnap Tayt a cég rendkívüli döntése alapján lekapcsolták, és azóta sem utolérhető.

Tay világhálós nyelvi és kommunikációs tanulásának eredményeként alig 24 óra alatt egy vulgáris, radikális Trump-párti és igen agresszív profil lett, ocsmányan támadva a vele egyet nem értőket. És természetesen néhány óra alatt beteljesítette Godwin törvényét, a reductio ad Hitlerumot.

Tay tőlünk tanult. És különösen azoktól, akik idehaza Godwin-körként találkoztak az Agresszorok Kávéházában. Csakhogy Tayjel ellentétben őket csak saját maguk tudják lekapcsolni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. május 23. 13:47
Minden esetre Bayer jót lépett azóta némi tanácstalanság a túl félen.
tevevanegypupu
2017. május 23. 13:12
Totawot meg para-Kovácsot, Désit sosem akarták..és ők most már Simicska védett állatkái is..
zakar zoltán béla
2017. május 22. 22:18
A sperma tévébe tisztességes ember nem jár! SE balról, se jobbról!!!
OberEnnsinnen
2017. május 22. 17:55
Bayer Zsolt: jó, pontosabban: nagyon jó, első osztályú. Az ilyen játékosok ellen csak szabálytalanságokkal lehet küzdeni. Fasisztoid, Orbán-bérenc, nyalógép: ezek ellen ugyanis, mint a szabálytalanságokkal szemben általában: lehetetlen védekezni. Az érveivel szemben még nem hallottam ellenérveket. pedig az ellen hatalmas koponyákkal rendelkezik, sőt, ők maga a PöCö... Ami inkább: PöCe...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik