Milliárdokat örököltem, gazdag ember vagyok, és ez felelősséggel jár

2017. május 22. 12:12

Az ember nem választja meg, hogy hová születik. Ahová én születtem, az sok privilégiumot jelentett az életben, és felelősséggel is jár. Ennek megfelelően próbálok élni. Interjú.

2017. május 22. 12:12
Ungár Péter
Ungár Péter
24.hu

„Erkölcsileg mennyire védhető az az álláspont, hogy egy cég kisebbségi tulajdonosa nem felelős a döntésekért, ha nem ő hozza azokat? A Fidesz vezetői sem felelősek Orbán Viktor döntéseiért?

Az ember hoz egy döntést, amikor belép a Fideszbe, és minden nap hoz egyet arról, hogy bent is marad. Egy nyilvános részvénytársaság nem így működik. Az egykori ellenzéki sztár, Bajnai Gordon nemhogy kisebbségi, hanem többségi tulajdonos volt jó néhány cégben, részben ugyanezzel a körrel, és nemigen hozták fel neki, hogy milyen erkölcsi felelősséget visel ezért.

Nem is csak a BIF-ről beszélünk, hanem az önök családi cégéről is.

Az ember nem választja meg, hogy hová születik. Ahová én születtem, az sok privilégiumot jelentett az életben, és felelősséggel is jár. Ennek megfelelően próbálok élni. Ha azon kiakad a baloldali és liberális sajtó, hogy a momentumos Mécs Jánost az édesapja miatt veszik elő, akkor ez rám is érvényes.

Önnek Schmidt Mária nemcsak az édesanyja, hanem az üzlettársa is. Ez pedig megváltoztatható.

Ez is a születésemre vezethető vissza. Nem bevásároltam magam anyámmal egy cégbe, hanem 15 éves koromban meghalt apám, és megörököltem annak a cégnek egy részét, amit felépített. Nem érzem, hogy erkölcsileg bármi olyasmi történt volna, ami miatt változtatnom kellene ezen a helyzeten. Álszent viszont nem leszek, nem íratom át a részemet anyámra, nem keresek kiskaput. Ez az enyém, vállalom, hogy milliárdokat örököltem. Gazdag ember vagyok, és ez felelősséggel jár, fizessek én, ahogy Botka László mondaná.

Az elmúlt években volt olyan helyzet, amikor azt gondolta, hogy az édesanyja politikai és/vagy gazdasági szerepvállalása vállalhatatlan?

Amikor édesanyám megírta Soros Györgyről szóló cikkét a blogjában, felhívtak a 444-től, hogy kommentáljam. Mint volt CEU-s diák százszor elmondtam a véleményem az ügyről. Hogy tragédia, amit a kormány csinál, nagyon sokat árt az országnak, és nem jó másra, csak arra, hogy üzenjenek a saját táboruknak. Szél Bernadettel közösen jelentettem be, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulunk a CEU-törvény miatt. Nem értem, miért kellene reagálnom édesanyám blogbejegyzésére is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. május 23. 09:46
"Amikor édesanyám megírta Soros Györgyről szóló cikkét a blogjában, felhívtak a 444-től, hogy kommentáljam." Az lenne ám a szép család! A gyerek újságban kommentálja az anyja véleményét! Családon belül sem érdemes a családtagoknak politikán veszekedniük egymással, nemhogy nyilvánosan.
Akitlosz
2017. május 23. 09:45
"Gazdag ember vagyok, és ez felelősséggel jár, fizessek én, ahogy Botka László mondaná." A szocializmussal az a baj, hogy előbb vagy utóbb elfogy a mások pénze. Úgyhogy ha gazdag is akar maradni aki gazdag ő semmiképpen ne támogasson Botka féléket!
Akitlosz
2017. május 23. 09:41
Egy cégben általában nem "erkölcsi okokból" lesz valaki tulajdonos, hanem pénzért. No nem mintha ez a politikai pályán máshogyan lenne. A sikeres politikusoknak csak egy igen elenyésző apró töredéke keresett jobban valaha is életében nem politikusként, mint politikusként.
kombinátor
2017. május 23. 09:27
miért is jár felelősséggel, ha valakinek sok pénze van? láthatóan a "megváltó" szerepében érzi magát a kis seggfej
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik