A Momentum-szoftver

2017. május 22. 16:24

Mitől szerethető például Fekete-Győr András? Az istennek sem találok benne semmit, ami megragadna. Egy koravén nyikhajt látok, aki olyan jakobinus magabiztossággal jár-kel, mintha nem a tojáshéj lenne a fenekén.

2017. május 22. 16:24
Orbán János Dénes
Magyar Idők

„Bárhogy erőlködöm, semmi olyasmit nem találok, amiért nekem jobban kellene becsülnöm ezeket az ifjakat nemzedéktársaiknál. Ismétlem, néhány nyelvvizsgától (ha csak nem latin vagy ógörög), oklevéltől meg szemináriumi dolgozattól garantáltan nem fogok lehidalni és csápolni a rendezvényeiken. Az ifjúság nem mentség arra, hogy még semmit nem mutattunk fel. Teccik tudni, a magyar és a világirodalom egyik rangos életművét egy huszonévesen elhalálozott, Petőfi nevű suhanc hagyta ránk örökül. De jó, ne támasszunk ilyen elvárásokat. Ahhoz viszont, hogy megelőlegezzük a bizalmat a fiataloknak, kellene valami, ami nagyon fontos. A legfontosabb. Szerethetőségnek hívják.

Nos, ide kívántam kilyukadni. Mitől szerethető például Fekete-Győr András? Az istennek sem találok benne semmit, ami megragadna. Egy koravén nyikhajt látok, aki olyan jakobinus magabiztossággal jár-kel, mintha nem a tojáshéj lenne a fenekén, hanem birtokában lenne a bölcsek tuti köve. Olyan szigorú, mint egy javítóintézet igazgatója. Annyira humoros, mint a szlovák–orosz szótár. Olyan izgalmas, mint egy posztmodern tanulmány. Körülbelül annyira érzelmes, mint egy kiborg egy B kategóriás sci-fi-filmből.

És nagyjából ugyanez mondható el a kollégáiról is.

Nem látom bennük az embert. Csak politikai terméket látok. Egy hűvösen, tudatosan, szakszerűen, liberális egyetemi-politikai laborban programozott mesterséges intelligenciát, amelyik pontosan úgy cselekszik a szavazatmaximálás érdekében, ahogy a szakkönyvekben elő van írva.

Uramisten, Juhász Pétert vagy a romkocsmák ifjú értelmiségét azzal szokták cikizni, hogy füveznek és piálnak. De a szánalmas momentumos kiborgok szoftveréből még ez is kimaradt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2017. május 23. 15:11
Valamilyen mértékben idővel a bűnre büntetés szokott jönni, szinte spontán. Magyarországot az Antall és MSZP-SZDSZ kormányok olyan szemérmetlen alapossággal rabolták le és adósították el, az aranykészlettől a "kárpótláson" és a "deviza" hitelezésen át a Malév-ig és a MÁV Cargo-ig, h. az ehhez a korszakhoz közvetlenül vagy a fölmenőikkel kötődő, ismét hatalomba törekvő "politikusi" gárda esélyei nem igazán jók. Talán sikerül rendbe jönni, bár ami elment, annak a vissza szerzése éppúgy lehetetlen, mint a jelenlegi ellen oldalnak a hatalmon eljátszott bizalomé.
Valodi
2017. május 23. 10:11
" Egy koravén nyikhajt látok, aki olyan jakobinus magabiztossággal jár-kel, mintha nem a tojáshéj lenne a fenekén." Igen. És ilyeneket mond a Parlamentben: "Csuhások! Térdre, imához!"
kombinátor
2017. május 23. 09:21
Fegya elmagyarázza, hogy miért nem volt betörés az Origóhoz: http://deformacio.blog.hu/2017/05/22/a_momentum_nem_tort_be
Agnieszka
2017. május 23. 08:26
Még egy ember a jobbos oldalon, aki tud írni. Fiatalabb és az indulata, fantáziája nem viszi az elfogadhatatlan szókészlet és képzelettársítások felé, arra már elég régen van más, aki szintén NAGYON tud írni. A Magyar Idők jó, kár, h. az idő NEM a papír alapú sajtótermékeknek dolgozik. Mitől lenne NEM jó a Magyar Idők, mikor a legjobb nemzetes urak és hölgyek írják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik