Nézz a szemembe, te rasszista!

2017. május 19. 17:12
Pataki Tamás
Magyar Idők

Van egy makroagresszív csoport, amelyik a média és különféle furcsa NGO-k meg egyéb szervezetek segítségével tematizálja ezeknek a valóságtól elrugaszkodott, alternatív világban élő embereknek a problémáit.

„Mert ezt könnyen a fejünkre olvashatják, ha beszéd közben nem nézünk valakinek a szemébe, a Nyugat fejlett burokvilágaiban, az egyetemeken. Hogy miért rasszizmus? Azért, mert ezt állapította meg az Oxfordi Egyetem ügyeletes esélyegyenlőségért és sokszínűségért felelős bizottsága.

Márpedig a mi mucsai társadalmi etikettünkben ezt csak egyszerűen neveletlenségnek vagy pofátlanságnak hívják. Az Oxfordi Egyetem legújabb »útmutató« kiadványában – amit hírlevélként küldenek el a diákoknak – az egyetem esélyegyenlőségért és sokszínűségért felelős bizottsága arra figyelmezteti a jövendő értelmiséget, hogy ha nem beszélünk közvetlenül a másik emberhez, ha nem nézünk a szemébe, akkor ezt faji mikroagressziónak lehet tekinteni, amely mentális betegségekhez vezethet. De hátravan még a feketeleves, hiszen a mindennapi rasszizmus egyéb példái között említik ezt az eretnek kérdést is: te honnan származol? De ferde szemmel nézhette a javaslatot dr. Joanna Williams, a Kenti Egyetem tanára, aki úgy véli, ezzel csak túlérzékennyé csiszolják a hallgatókat, és karakánul kijelentette: »Lényegében gondolatbűnözésről beszélünk. Bűnös gondolatokkal gyanúsítunk hallgatókat pusztán azért, mert rossz helyre néznek.« (...)

Bárhogyan is van, ezekben az esetekben három dolog ijesztő: 1. van egy makroagresszív csoport, amelyik a média és különféle furcsa NGO-k meg egyéb szervezetek segítségével tematizálja ezeknek a valóságtól elrugaszkodott, alternatív világban élő embereknek a problémáit, 2. a fiatal értelmiséget túlérzékennyé dörzsölik, akik képtelenek lesznek reagálni a társadalmi jelenségekre, konfliktusokra és a felmerülő problémákra, hiszen alapélményük a konfliktusmentes, papír zsebkendős safe-space burok lesz. 3. Márpedig az eljövendő világ bizony sok konfliktust hordoz majd magában, amire jobb lenne lelki értelemben is felkészülni, mert a nagy népvándorlás még sok könnyet fakaszthat. Ők az úgynevezett hópehelynemzedék.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/112023