Blöffkirálynak hívják a háta mögött

2017. május 18. 12:32
Gomperz Tamás
hvg.hu

Az elmúlt hét évben, amikor Orbán Viktor támogatottsága átmenetileg megingott, akkor mindig akadt olyan ellenzéki politikus, aki átsegítette őt a nehéz perióduson.

„Tegyük fel, a játék kedvéért és merőben hipotetikus jelleggel, hogy forgatókönyvet kell írnunk egy politikai sorozathoz, amelyben a galád kormányfővel összejátszik az udvari ellenzék egyik vezetője. A kormányfőt éppen hazaárulással vádolják. Milyen fordulatot találjunk ki a megmentésére? Mondjuk, tűnjön föl váratlanul az ellenzéki vezető és az összevissza handabandázásával tegye nevetségessé a vádat. Ilyen erőltetett hülyeségek úgyis kizárólag filmekben fordulnak elő.

Bár azon el lehet tűnődni, hogy az elmúlt hét évben, amikor Orbán Viktor támogatottsága átmenetileg megingott, akkor mindig akadt olyan ellenzéki politikus, aki átsegítette őt a nehéz perióduson. Már Mesterházy Attila ügyesen oldotta meg ezt a szerepet Bajnai kiiktatásával, de kétségkívül Gyurcsány érzi a legjobban, mikor kerül bajba az ikercsillag másik tagja, ilyenkor azonnal kiperdül a színpadra, hogy megvédje őt.

Mindez persze csupán a képzelet szüleménye, mert a valóságban a dolgok természetesen nem így működnek, de az a bizonyos kérdés, amit Gyurcsány Ferenc munkásságával kapcsolatban egyre nehezebb nem feltenni, így hangzik: ha ő a Fidesz zsarolt/megvásárolt embere lenne, akkor mit csinálna másképp, mint most?

Nevezhetjük ezt a nagy Gyurcsány-sejtésnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/111997