NB I-es kispadot ígértek, ha visszalépek a jobbikos jelöltségtől

2017. május 16. 10:29

Urbán Flórián
Magyar Nemzet

2014-ben a Jobbik színeiben indultam országgyűlésiképviselő-jelöltként egy időközi választáson Újpesten. Amikor ez napvilágot látott, egy magas rangú kormánypárti politikus találkozót kért tőlem egy külvárosi gyorsétteremben. Interjú.

„Ön a magyar foci egyik megmondóembere. Legutóbb például azt a kérdést tette fel, mitől jobb edző önnél a debreceni Leonel Pontes. Kívülről akár sértettségnek is tűnhet, mivel évak óta nem kap kispadot az NB I-ben vagy a másodosztályban. 

Egyáltalán nem a sértettség vezérel. De Pontest úgy harangozták be, mintha ő lenne a megváltó Portugáliából. Erre kiesőhelyre lavírozta a csapatot. Magyarországon rendszeres, hogy a külföldi edzőket ajnározzák. Na de mitől jobb ő, mint mondjuk Csertői Aurél, a Paks edzője? Valaki egyszerűen jól menedzseli őt, és ez sokat számít. Sok magyar szakember háttérbe szorul emiatt.

Szóval nem arra céloz, hogy egy korábbi döntése miatt ön után nyúlnak, és ezért nem tud elhelyezkedni magasabb szinten?

Ne, nem gondolom, de lehet...

Azért meséljen, kérem, erről a döntéséről!

2014-ben a Jobbik színeiben indultam országgyűlésiképviselő-jelöltként egy időközi választáson Újpesten. Amikor ez napvilágot látott, egy magas rangú kormánypárti politikus találkozót kért tőlem egy külvárosi gyorsétteremben. Azt mondta: Flóri, mi ez a jobbikos szerepvállalás? Te közénk tartozol: igaz, hogy elhanyagoltunk az utóbbi időben, de ha visszalépsz a jelöltségtől, most azonnal felhívom a miniszterelnököt, és kapsz egy kispadot az NB I-ben. 

Mit válaszolt?

Megkérdeztem, mi van, ha nemet mondok. Az volt a válasz, hogy az a jövőm szempontjából nagyon nem lenne jó. Nemet mondtam. 

Egyszer sem bánta meg?

Nem! Szemben az árral, de egyenes háttal. Én nem leszek olyan edző, aki politikai kapcsolatainak köszönhetően kap újra és újra munkát. Majd ha én is megbukom egy kétmilliárdos költségvetésű csaptnál, akkor befogom a számat. De amíg ez nem történik meg, addig nyugodtan pofázhatok.”

*

Az interjú teljes terjedelmében a Magyar Nemzet 2017. május 16-ai számában jelent meg.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/111895