A lázadás vége

2017. május 15. 08:18

Techet Péter
HVG

Orbán Magyarországon még időről időre meggyújthatja a lázadás lángját – de Európából, a centrumból mindez csak a periféria egyre kisebb és érdektelenebb tábortüzének látszik.

„Orbán Viktor nem egyszerűen nem mutat új európai utat, de lehet, hogy éppen ő marad végül az új európai paradigmákon kívül. Franciaországban Emmanuel Macronnal olyan politikus került az elnöki székbe, aki közismerten elkötelezett az európai egység mellett, mégpedig kétsebességes alapon. Még gazdasági miniszterként fogalmazott meg akkori német kollégájával, Sigmar Gabriellel egy kiáltványt az eurozóna szociális, gazdasági és politikai unióvá mélyítése mellett. Bár Németországban vélhetően nem a szociáldemokrata Martin Schulz lesz a partnere, de az új párizsi vezetés a régi berlinivel is olyan Európai Uniót szorgalmazhat, amely Orbán rezsimjét sem anyagilag nem támogatja, sem politikailag nem védelmezi.

Orbán Magyarországon még időről időre meggyújthatja a lázadás lángját – de Európából, a centrumból mindez csak a periféria egyre kisebb és érdektelenebb tábortüzének látszik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/111844