Fájdalmas Brexit

2017. május 5. 20:27

Rónay Tamás
Népszava

A Brexit hívei időnként elég kétes állításokkal hitették el a brit közvélemény nagyobbik felével, hogy az uniós tagság a fejlődés, a nemzeti szuverenitás gátja. Ez az érvelés persze itthon sem ismeretlen.

„A Brexit hívei időnként elég kétes állításokkal hitették el a brit közvélemény nagyobbik felével, hogy az uniós tagság a fejlődés, a nemzeti szuverenitás gátja. Ez az érvelés persze itthon sem ismeretlen, más kérdés: kormányunk úgy állítja mindezt, hogy az EU-tól kapott támogatások folyósítását magától értetődőnek tartja.

Csak abban reménykedhetünk, hogy a mostani harcias hangnem brit részről a közelgő választásnak szól. Bár nem biztos, hogy jó stratégia a társadalmat egy az egyben az EU ellen hangolni, hiszen May olyan helyzetbe hozhatja magát, ahonnan már nagyon nehéz lesz visszajönnie. S ha nem születne megállapodás, az mind a brit, mind az EU gazdasága számára apokalipszist vetítene előre, nem is szólva a Nagy-Britanniában dolgozó 3,2 millió külföldi, uniós állampolgár munkavállaló további sorsáról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/111584