Ki mit üzen Brüsszelnek?

2017. május 3. 11:06

Kellemes tavaszt és jó nyarat Belgium fővárosának! Ne hagyják, hogy Orbán Viktor szétrombolja! Ne sértsék meg a szuverenitásunkat! Ne üzengessenek, mert pótcselekvés! Az Azonnali kérdésekben azt kérdeztük a parlamenti képviselőktől, ők mit üzennek Brüsszelnek.

Az Együtt képviselője, Szelényi Zsuzsanna szerint Brüsszelnek észre kellene vennie és le kell vonnia a következményeket abból, hogy a Fidesz az Európai Parlamentben nyugati játékosként viselkedik, itthon viszont keletiként. A szocialista Gőgös Zoltán viszont nem tudott mit kérdezni a témával, mint mondta: egy városnak nem tud üzenni, a belga embereknek azonban kellemes tavaszt és jó nyarat kíván. A fideszes Turi-Kovács Béla is barátkozós hangulatban volt: a sokáig tartó, gyümölcsöző együttműködés kívánalmát üzente Brüsszelnek.

A KDNP-s Hollik István már konfrontatívabb hangot ütött meg: „Ne sértsék meg a szuverenitásunkat. Ha több hatáskör megy Brüsszelbe, akkor a tagállamoknak egyre rosszabb lesz, a migráció kérdése is ezt mutatta meg. Sok olyan politikai cselekvése van Brüsszelnek, ami hatásköröket von el a tagállamoktól, Európai Egyesült Államokat akarnak, mi pedig ezt ellenezzük” – üzente Brüsszelnek a kereszténydemokrata politikus, aki a Mandinernek külön elmagyarázta, kiket ért a kormánykommunikáció a belga főváros alatt.

Kitartás! – üzente az EU-tisztségviselőknek Hadházy Ákos LMP-társelnök, hozzátéve: nehéz lehet úgy odaadniuk az uniós forrásokat Magyarországnak, hogy közben tudják, a pénz gengsztereknek megy. Hasonlót mondott Mesterházy Attila is, igaz, utólag hozzátette, hogy viccelt: tartsanak ki, ne hagyják, hogy Orbán Viktor szétrombolja! Kérdésünkre, miszerint milyen plakátokat tenne a kormány Brüsszelt megállítására felhívó darabjai mellé, a szocialista politikus azt mondta: semmilyet, a Momentum Mozgalom átragasztós megoldása kiváló, nem beszélve arról, hogy olcsóbb is, mint egy új plakát.

Nem kell üzenni, az pótcselekvés és figyelemelterelés ugyanis, mondta a Mandinernek Szél Bernadett, az LMP társelnöke. Így látja ezt a jobbikos Szilágyi György is, aki üzengetés helyett a magyar és az európai érdek összefésülésén, ám előbbi dominanciáján alapuló kormánypolitikát látna inkább helyesnek. Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő szerint lehet ugyan üzenni Brüsszelnek, de ezt nem Orbán Viktor kellene, hogy tegye. Szerinte a miniszterelnök azzal tenné a legjobb szolgálatot a hazának, ha nem Brüsszelt, hanem saját magukat állítaná meg.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/111480