Globális csapda 2.0

2017. május 02. 10:18

A lappangó, permanens polgárháború minden valószínűség szerint sokáig velünk marad a jövőben is.

2017. május 02. 10:18
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„A magyar társadalom nagyjából felét kitevő „közép” is lassú süllyedésben van/volt az elmúlt harminc év során, ám itt – mint az elmúlt hét év bizonyítani látszik – jól átgondolt és következetes társadalomstratégia esetén volna esély a süllyedés megállítására.

Ez a 2010 óta elkezdődött társadalmi-gazdasági stratégia ennek a végzetesen beteggé tett társadalomstruktúrának az átalakításába fogott bele, ám mint várható volt, mindez óriási külső és belső konfliktusok egész sorát provokálta ki. A külső konfliktusokat főként azért, mert a globális szuperstruktúra számára érzékeny veszteséget jelentett az, hogy sem profitként, sem az adósságainkért fizetett kamatként nem tud már akkora erőforrástömeget kiszívni, mint korábban. A belső konfliktusokat pedig azért, mert úgy tűnik, a globális szuperstruktúrával kollaboráló elitcsoportok gazdasági, politikai, kulturális, azon belül médiapozíciójukat fokozatosan elvesztik. Az a perspektíva pedig, hogy a 2010-ben elkezdődött változások a 2018-as választások után is folytatódhatnak, érthető módon vált ki hisztériát mind a globális szuperstruktúrából, mind belső kollaboránsaiból. Az elmúlt hetek »lázadássorozata« az újabb jelentős, akár hosszú időre állandósuló pozícióvesztés réme miatt tört ki. Önmagában e lázadássorozat nem érintené Magyarország helyzetét, ám a fő veszély minden ilyen esetben az, hogy az elitstátuszuk elvesztésétől rettegő kollaboráns uralmi csoportok a főként éppen általuk végzetesen vesztessé tett roncstársadalmi rétegek folyamatos lázításával próbálják felkeléssé, »csinált forradalommá« alakítani törekvésüket.

Minden jel arra utal, hogy ez a nyolcvanas évektől ránk kényszerített globális diktátum még évtizedekig fennáll majd, folyamatosan növelve a térség országainak belső feszültségeit. S mivel e feszültségek kezelése a liberális demokrácia és a szabad piacgazdaság eszközrendszerével bizonyosan lehetetlen, csak olyan berendezkedés képes tartósan fennmaradni, amely ettől alapvetően eltérő talapzatra épül.

A lappangó, permanens polgárháború minden valószínűség szerint sokáig velünk marad a jövőben is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerekperec
2017. május 03. 10:51
A hibbant agyu vén kommunista Bogár, zagyvaságaival megint itt remekel !
tango47
2017. május 03. 10:25
Akik behódolnak a "szuper-struktúrának", azok úgy járnak, mint a görögök: állandóan "megmentik" őket, az adósságuk pedig csak nő és nő, hogy a végén elveszítsék mindenüket.
bambuci
2017. május 02. 19:24
Magyarországon soha nem volt polgárháború és nem is lesz. Véleménykülönbségek vannak. Akié a gyengébb az mindig passzivitásba vonul és kivár... Legnagyobb erősségünk és megmaradásunk záloga a türelmünk.
marko11
2017. május 02. 15:22
...azaz rendszerváltás fedőnevű Kész Átverés Show eredményeként a szovjet blokk irigyelt országából, Magyarországból a tömeges vesztesek országa lett. Nem kell ahhoz semmiféle felbujtás, hogy az elszegényedő tömegek felismerjék, hogy nagyon átverték őket. Ennek a felismerésnek, persze, nem igazán szoktak örülni az emberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik