Háttérhatalom

2017. április 26. 07:14

Rosszul teszi az orosz diplomácia, ha hagyja, hogy Orbán Viktor bevonja a belpolitikai játszmáiba.

2017. április 26. 07:14

„Rosszul teszi az orosz diplomácia, ha hagyja, hogy Orbán Viktor bevonja a belpolitikai játszmáiba. Egyrészt nála aligha lehet szó őszinte rokonszenvről, elvégre ő volt az is, aki tíz éve a Déli áramlat gázvezeték kapcsán durván megtámadta az akkori kormányfőt és vele Moszkvát. Túl gyorsan váltogatja nézeteit, nincs rá semmi garancia, hogy ha pillanatnyi érdeke úgy kívánja, nem fordul újra szembe Oroszországgal. Másrészt a népszerűsége is hanyatlásnak indult, ami talán az 1956 óta különösen ismert, Bajza utcai villából is érzékelhető. Ha máshonnan nem, onnan, hogy a tüntetők már ott vannak az ablak alatt, és oroszul is üzennek. Számtalan példa bizonyítja, hogy a külső hatalmaknak nem célszerű összekötni szekerüket a lejtő lefelé induló rezsimekkel.

Vlagyimir Szergejev nagykövettel is megeshet, ami egyik elődjével, Igor Szavolszkijjal, akit Moszkva kénytelen volt visszahívni, miután nyilvános vitába keveredett az akkor éppen oroszellenes Orbánnal. Moszkvának amúgy sincs velünk sok szerencséje. Például Ferenc József is üzent hadat Oroszországnak, jóllehet 1849-ben a cár kozákjai tartották a hatalomban. Budapesti barátai közül a Kreml legfeljebb Kádárral járt jól, de az a kapcsolat sem élte túl a rendszert.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mr.Marcang
2017. április 27. 09:40
Kedves, hogy ennyire aggódik az orosz diplomáciáért ez a szerencsétlen hülye.
nimród
2017. április 26. 15:06
És még azt állítják egyesek, hogy a bolsevikok kihaltak. És tessék, íme, itt van egy igazi bolsevik. Aki őszintén és szívből óvja az orosz elvtársakat barátkozástól, Orbánnal.
Da Kotta
2017. április 26. 12:20
Lám-lám a bolsikák visszavágynak Cár Atyuska ölelő karjaiba. :) Most azt a marhaságot hagyjuk, hogy Orbán vonta be az oroszokat a belpolitikai játszmába. Van-e még kérdés? :P
zakar zoltán béla
2017. április 26. 10:33
+ Senki senki sehová nem von be! Aki ezt állítja az ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik