Meddig lehet még üres hassal rettegni migránsoktól vagy Soros Györgytől?

2017. április 21. 19:36

Tari Tamás
Alfahír

Kitől tartsunk jobban: Sorostól, a migránsoktól, a civilektől vagy Brüsszeltől?

„Elég csak felcsapni a közösségi médiát, vagy a különböző portálok kommentszekcióit, ahol ádáz csata dúl: vajon akkor most mindenki hazaáruló-e, aki nem áll kritikátlanul a kormány mellé?

Kitől tartsunk jobban: Sorostól, a migránsoktól, a civilektől vagy Brüsszeltől?

Többször kifejtettem már, mennyire forog a gyomrom attól az ideológiai maszlagtól, amit Gyuri bá' árul, és hogy a kormány félelemgyáraitól is legalább ennyire rosszul vagyok.

Az elvtelen csinovnyikokra és a permanens szellemi merevgörcsben éldegélőkre azonban még megvetést sem pazarolok. Nem érdemlik meg. Akiket viszont sajnálok, és akikért a leginkább tudok haragudni, azok az önkéntes szerecsenmosdatók, akik dalolva állnak be a sorba, és még büszkék is erre.

Ismerjük ezt a típust: ő ugyan nem ért egyet a kormánnyal, de amit most csinálnak az jó, ezért támogatni kell őket, különben vége a világnak. Becsszó, utána tovább vicsoroghatunk egymásra az egyre távolodó frontvonalak lövészárkaiból, sőt, még dobálhatjuk is a másik oldalt a lassan orrig érő, darabos trágyalével, csak még egyszer húzzuk »jó helyre« azt a bizonyos ikszet.

Szomorú dolog, amikor valaki önként kaparja ki saját dobhártyáját, hogy ne hallja, ahogy a történelmi lehetőség a fülébe ordít: végre lehetne valódi elitváltás, betemethetnénk a társadalmi szakadékokat és elszámoltathatnánk azt a korrupt, elvtelen bandát, ami a narancsos-szegfűs zászlók alatt évtizedek óta kizsákmányolja Magyarországot.

Szomorú, ugyanakkor hiábavaló gesztus is, hiszen egy dolgot így sem hallgattathatnak el: az üres gyomrok korgását.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/111109