Milyen zenére tüntetnének a politikusok?

2017. április 20. 09:20

A technobuliba torkolló tüntetések után aziránt érdeklődtünk a parlamenti képviselőknél, hogy ők milyen zenére szeretnek tüntetni. Van, aki a béke és nyugalom jegyében reggae-t vagy dzsesszt mondott, de találtunk rocker és Beethoven-fan képviselőt is. Azonnali kérdések a parlamentben.

Az LMP-s Szél Bernadett elárulta, hogy az egész oktogonos technobulit végignézte, és „nagyon bejött” neki. Párttársa, Ikotity István már jobban megválogatná a zenéket, de nem nevezett meg konkrét zenekart vagy műfajt, amit szívesen hallana egy demonstráción.

A szocialisták körében nagy a zenei diverzitás: a béke és nyugalom jegyében Kunhalmi Ágnes reggae-re, Józsa István dzsesszre tüntetne, szerintük ugyanis nem kell olyan zene a tüntetéshez, amitől felháborodnak. A kacsáinak szedett csalántól viszkető kezű Gőgös Zoltánról kiderült, hogy kemény rocker: Uriah Heep-et, Led Zeppelint és Rolling Stones-t hallgat, de azért úgy is kiment a tüntetésre, hogy techno szólt – vagyis a műfaj, amiből az aktuális számokat hallgatni kívánó Mesterházy Attila saját bevallása szerint már kinőtt.

A jobbikos Hegedűs Lorántné Beethoven-rajongó: stílszerűen az '56-os forradalom alatt a rádióban gyakran játszott Egmont-nyitányt nevezte meg, míg a sajtófolyósó liftjére várakozó fideszes Lezsák Sándor hosszú gondolkodás után kibökte, hogy a Klapka-indulóra tüntetne szívesen. A szintén fideszes Pócs János a Mandinernek azt mondta: nem jár tüntetni, de ha mégis, akkor sem zenére.

A videóban mindenesetre kísérletet tettünk a zenei kívánságok teljesítésére. Önök szerint melyik stílushoz passzol leginkább a tüntetés?

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/111028