Szerepzavarban

2017. április 19. 07:33

Kottász Zoltán
Magyar Idők

A szavazók felismerték, hogy egyetlen olyan párt van ma Nagy-Britanniában, amely higgadtan, a britek érdekeit szem előtt tartva, a Brüsszellel szembeni konfrontációt felvállalva tudja lebonyolítani a brexittárgyalásokat.

„Más szóval, a szavazók felismerték, hogy egyetlen olyan párt van ma Nagy-Britanniában, amely higgadtan, a britek érdekeit szem előtt tartva, a Brüsszellel szembeni konfrontációt felvállalva tudja lebonyolítani a brexittárgyalásokat. Nem véletlen tehát, hogy a Konzervatív Párt két év alatt mintegy tíz százalékkal növelte támogatottságát. Theresa May felismerte az ebben rejlő lehetőséget, amit az előre hozott választásokkal a maga és pártja javára kíván fordítani.

A brit fejlemények egyébként tökéletesen leképezik az Európában zajló változásokat. Franciaországtól Németországon át Kelet-Európáig azt látjuk, hogy a gazdasági és a migrációs válság közepette a neoliberalizmus megbukott, a szerepet tévesztett baloldal pedig hanyatlik. A neoliberalizmus képviselői és a baloldal azonban ezt a helyzetet nem hajlandó elfogadni, ezért a nép demokratikus és legitim döntéseit petíciókkal, perekkel, brüsszeli ultimátumokkal kívánják megmásítani.

És ezzel újabb indokot szolgáltatnak arra, hogy Theresa May-nek drukkoljunk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/110985