A sorosfidesz-harcról

2017. április 18. 11:58

Skrabski Fruzsina
Mandiner

A fideszesek azt gondolják hogy a liberálmigráns métely elpusztítja Európát, a sorososok pedig attól félnek, hogy a Fidesz-rezsim egyenként vadássza le őket.

Ez a sorosfidesz-harc olyan, mintha vallásháború lenne és mindkét résztvevő attól rettegne, hogy a létét fenyegeti a másik.

A fideszesek azt gondolják hogy a liberálmigráns métely elpusztítja Európát, a sorososok pedig attól félnek, hogy a Fidesz-rezsim egyenként vadássza le őket, megszünteti a munkahelyeiket, szervezeteiket, kirúgatja őket, a végén pedig elűzik mindet az országból.

Nem tudom, hogy ezeknek a félelmeknek mennyi alapja van, de azt tudom (a szüleimtől), hogy van félelemre épülő társadalom és van bizalomra épülő társadalom. Az első boldogtalan, a második boldog.

Nem vagyok naiv, és fontosnak tartom, hogy elhárítsuk a veszélyt az életünkből; de szerintem ehhez az kell, hogy alapvetően bízzunk egymásban és közösen találjunk ki megoldásokat, és ne a sötétben bújkáló ellenséget lássuk mindenkiben.

De persze nem akarok beleszólni a nagyok dolgába, én a báránygerincsütéshez és a pelenkázáshoz értek, csak úgy sajnálom, amikor azt érzem, hogy emberek félnek. Pedig ez a létező világok egyik legjobbika – nincs itt se háború, se kommunizmus –, örülhetnénk neki.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/110963