A sorosfidesz-harcról

2017. április 18. 11:58

A fideszesek azt gondolják hogy a liberálmigráns métely elpusztítja Európát, a sorososok pedig attól félnek, hogy a Fidesz-rezsim egyenként vadássza le őket.

2017. április 18. 11:58
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Mandiner

Ez a sorosfidesz-harc olyan, mintha vallásháború lenne és mindkét résztvevő attól rettegne, hogy a létét fenyegeti a másik.

A fideszesek azt gondolják hogy a liberálmigráns métely elpusztítja Európát, a sorososok pedig attól félnek, hogy a Fidesz-rezsim egyenként vadássza le őket, megszünteti a munkahelyeiket, szervezeteiket, kirúgatja őket, a végén pedig elűzik mindet az országból.

Nem tudom, hogy ezeknek a félelmeknek mennyi alapja van, de azt tudom (a szüleimtől), hogy van félelemre épülő társadalom és van bizalomra épülő társadalom. Az első boldogtalan, a második boldog.

Nem vagyok naiv, és fontosnak tartom, hogy elhárítsuk a veszélyt az életünkből; de szerintem ehhez az kell, hogy alapvetően bízzunk egymásban és közösen találjunk ki megoldásokat, és ne a sötétben bújkáló ellenséget lássuk mindenkiben.

De persze nem akarok beleszólni a nagyok dolgába, én a báránygerincsütéshez és a pelenkázáshoz értek, csak úgy sajnálom, amikor azt érzem, hogy emberek félnek. Pedig ez a létező világok egyik legjobbika – nincs itt se háború, se kommunizmus –, örülhetnénk neki.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 312 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2017. április 20. 08:34
"...nincs itt se háború, se kommunizmus –, örülhetnénk neki." - írja. Kedves Szerző! Szálljon le már erről a hülye heppjéről! (Bár értem, ez a megélhetése: ízlés dolga... az azért jó, hogy a kedves édesanyja nem látja már...) Sosem volt itt kommunizmus, és azon kívül még van pár "izmus", aminek nem kellene örülnünk. Például mindjárt itt van ez az orbánizmus. Meg az ostobizmus, mely szerint volnának olyanok, hogy "sorososok"...
puszika
2017. április 19. 11:53
Leányom! Szerinted melyiknek legnagyobb a realitása? A LIBERÁLIS MÉTELY/saját szóhasználatod/AMELY MÁR KIS HÍJÁN ELPUSZTÍTOTTA EURÓPÁT? Vagy a levadászás veszélye? Jó lenne ha válaszolnál!!!!!
nanahan
2017. április 19. 10:21
Bízzál Istenben, de tartsd szárazon a puskaport!
Trinitysum
2017. április 18. 21:59
A baloldal és a jobboldal is Orbánt akarja leváltani. De valóban le akarják váltani vagy csak be akarnak jutni a parlamentbe kormányzati felelősség nélkül? A tüntetők is Orbánt akarják leváltani. Valóban le akarják váltani vagy csak fel kell mutatniuk valami utcai demonstrációt, hogy ne apadjon el a Soros támogatás? Ha valaki Orbánt akarja leváltani, akkor alapítson egy balközép vagy centrista pártot, és olyan programot tűzzön a zászlajára, amivel a nép többsége egyetért. Világos, hogy Orbánt sem balról, sem jobbról, sem tüntetésekkel nem lehet leváltani! Csak egy Fidesz közelében pozicionált, hitelesebb párttal lehet kiszorítani a hatalomból. Megadtam a receptet, drukkolok, hogy legyen valaki, aki valóban komolyan gondolja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik