Kinek árt és kinek nem a CEU ellehetetlenítése?

2017. március 29. 09:49

Majd viszik az egyetemet Bukarestbe, Pozsonyba, vagy bárhova, ahol tárt karokkal várják majd őket.

2017. március 29. 09:49
Szűcs Donát
Facebook

„Na, szóval akkor beindult a CEU elleni lejáratókampány és az egyetem törvényi úton való ellehetetlenítése is. Nézzük, kinek árt ez valójában:

1. Azoknak a most vagy jövőben jelentkező tehetséges, de szerényebb anyagi körülmények között élő magyar hallgatóknak, akik elesnek a nyugat-európai színvonalú, de anyagilag hozzáférhető, ingyenes továbbtanulás lehetőségétől. Akik eddig itthon maradtak volna, de anyagilag megengedhetik, mennek majd a UCL-re, Oxfordra vagy az USA-ba. Akik nem, vagy csak egyszerűen szeretnek Magyarországon, Budapesten élni azok így jártak. ¯\_(ツ)_/¯

2. Azoknak az ELTECON-os közgazdász hallgatóknak, akik legnagyobb részét teszik ki a CEU közgazdaságtudományi tanszékének és ez az egyetem jelenti nekik az egyetlen értelmes továbbtanulási lehetőséget Magyarországon.

3. A magyar államkasszának és Budapest város költségvetésének.

4. Magyarország és Budapest kulturális és tudományos életének.

5. Azoknak a budapesti vállalkozóknak, akik a tehetősebb, külföldi CEU-s diákok vásárlóerejéből éltek meg.

6. Azoknak a zömében magyar egyetemi dolgozóknak, informatikusoknak, könyvtárosoknak, biztonsági őröknek és ruhatárosoknak, akik elveszítik majd a munkájukat.

Nézzük, kinek nem árt:

1. Az egész open society szellemiségnek, Soros Györgynek (akinek ma már nincs köze az egyetem mindennapjaihoz), vagy a CEU-n dolgozó oktatógárdának. Ők jobb híján majd viszik az egyetemet Bukarestbe, Pozsonyba, vagy bárhova ahol tárt karokkal várják majd őket.

2. A CEU-n jelenleg tanuló, de nemsokára végző diákoknak. Legyenek magyarok vagy külföldiek, ők az első pillanatban ahogy végeztek, mennek dolgozni külföldre.

De azért kuncoghat majd az egész magyar jobboldal, hogy jól kikardlapozták ezeket a vinnyogó liberálisokat, csak úgy nyüszítve menekülnek a belvárosi safe spaceükből. Jó mulatság, férfimunka volt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. március 30. 10:34
A hisztiző látványlibsik figyelmébe: Az Oktatási Hivatal 2016 második felétől kezdte meg eljárásait, hiszen idén, 2017-ben jár le az öt éves működési engedélyezési ciklus - kezdi közleményét az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A működési engedély 5 éves felülvizsgálata során több olyan működési problémára derült fény, amelyek nem felelnek meg a jogszabályoknak. Ezek az alábbi csoportokba sorolhatók: • a külföldi felsőoktatási intézmény nem a megfelelő jogszabályi keretek között folytatja a képzését, • nincs együttműködés és magyarországi partner, • hiányzik a programakkreditáció, • a külföldi felsőoktatási intézmény által kiállított okirat nem államilag elismert (fokozatot adó) oklevél, • a külföldi felsőoktatási intézmény nem minősül származási országában államilag elismert felsőoktatási intézménynek, • a közhiteles nyilvántartásba történő adatszolgáltatási kötelezettség nem teljesül, • a külföldi felsőoktatási intézmény nyilvántartásba nem vett képzéseket folytat. Kritikusnak nevezhetők azok az esetek, amelyekben a külföldi intézmény nem felel meg a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 76. § (1) bekezdésében rögzített alapvető kritériumoknak, azaz a származási országában nem minősül államilag elismert felsőoktatási intézménynek és nem bocsáthat ki a Magyarország területén folytatott képzésre tekintettel államilag elismert felsőoktatási fokozatot adó oklevelet.
catalina9
2017. március 29. 16:28
A CEU Soros György keltetőgépe..
Bokros Birka
2017. március 29. 14:07
Csak már látnám, hogy húzza a kondenzcsíkot a libsi néphülyítő!
polnemkor
2017. március 29. 13:43
Köszi! Nem lehet hogy az önköltséget téríti valamilyen formában valamelyik másik sorosszervezet az ifjú janicsárjelölteknek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik