Olajfa? Inkább roncsderbi

2017. március 29. 19:26

A belengetett balliberális roncsderbi versenyzői, élükön Juhász Péterrel, ugyanis csak azt nyerhetik meg ismét, amit már 2014-ben is: a két posztkommunista párt jóindulatát.

2017. március 29. 19:26
Szabó Dávid József
Mozgástér

„A felhívásnak egyetlen reális célja van és lehet, az pedig nem a létrehozandó szövetség önálló választási indulása, és végképp nem a kormányváltás. A cél: nagyobbnak látszani, így erősíteni az alkupozíciót az MSZP-vel és DK-val szemben. Az alku maga pedig - 2014-hez hasonlóan - arról szól, hogy a nagyok pár százalékért cserébe továbbra is helyet biztosítsanak ugyanannak a maroknyi törpepárt-politikusnak a baloldali összefogás készülő 2018-as listáján. (Fontos látnunk a különbséget: míg 2014-ben mindenki, aki fel akart kerülni a listára, pártot alapított, hogy tényezőnek látszódjon; addig ma mindenki, aki fel akar kerülni a listára, pártszövetséget gründol, hogy nagyobbnak látszódjon.)

Ennek tükrében érdemes kritikai attitűddel közelíteni ahhoz a kijelentéshez, mely szerint »egy új pólust kell képezni az ellenzéki oldalon azokból a pártokból, amelyek egységesen elutasítják a 2010 előtti világot. A jelenlegi rendszerrel szemben erősebbek a kritikáink, de nem kérünk a gyurcsányi, MSZP-dominálta világból sem.« A belengetett balliberális roncsderbi versenyzői, élükön Juhász Péterrel, ugyanis csak azt nyerhetik meg ismét, amit már 2014-ben is: a két posztkommunista párt jóindulatát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. március 29. 23:20
Igen, a liberális törpepártok csak abban reménykedhetnek, hogy a bolsik megint beviszik őket a hátukon a Parlamentbe - csakhogy most az MSZP nem akar, még a DK-val sem akar közösködni - egyedül meg csak egyet (melyiket?) tudna bevinni...
alex.leopardi
2017. március 29. 20:41
füttyös peti kapja be
paraklétosz
2017. március 29. 20:12
"Olajfa? Inkább roncsderbi." Olajütő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik