Napi tizenöt szál cigaretta

2017. március 29. 15:51

Aki kapcsolatok nélkül nem érzi jól magát, az nem gyenge, hanem hétköznapi, egészséges ösztönökkel bíró férfi vagy nő.

2017. március 29. 15:51
Lakner Dávid
Magyar Nemzet

„Eközben újabb és újabb kutatások számolnak be a krónikus egyedüllét egészségügyi veszélyeiről. A tartós magány egy hét éve publikált cambridge-i kutatás szerint ártalmasabb, mint naponta elszívni tizenöt szál cigarettát. 30 százalékkal növeli a korai halál esélyét, 64-gyel pedig a demencia kialakulásáét. A Jo Cox által életre hívott pártközi bizottság azt találta: az Egyesült Királyságban 9 millióan tartják magukat magányosnak. Az ottani szülők csaknem negyedére jellemző ez. S ne legyen kétséges: biztatóbb számokat másutt sem találnánk.

Első lépésként a tagadást kellene abbahagynunk. Az ember társas lény, nem olyan, akinek egyedül kellene boldognak lennie. Aki kapcsolatok nélkül nem érzi jól magát, az nem gyenge, hanem hétköznapi, egészséges ösztönökkel bíró férfi vagy nő. Ideje hát az újabb önismereti Facebook-teszt helyett megtudni, miért is nem láttunk a másiktól hónapok óta egy boldog bejegyzést sem a falán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SilentBob
2017. március 29. 22:57
Szenzációs lehetőséget kínálok, csak most, csak Önnek! - ha nincs ideje rá, - ha úgy érzi, káros hatással van Önre, - ha ma még vezetni akar, - ha még nem próbálta, - ha a szülők nem engedik, - ha egyszerűen csak másnak akarna fizetni egy italt, - vagy ha nem akar szenvedni a másnapossággal járó kellemetlenségekkel, berúgok Ön helyett! Nem kell mást tennie, csak át küldenie azt az összeget, amit az ivásra fordítana és én vállalom, hogy a teljes összeget eliszom!
zakar zoltán béla
2017. március 29. 20:11
"MN"
74bro
2017. március 29. 19:06
Van valamilyen jó tanács a facebookon, hogy hogy naponta hány perc egyedüllét után lesz magányos valaki? És nagyon nagy lehet nálam a baj, hogy unalmat és magányt csak kényszer szülte társaságban érzek, magammal viszont mindig jól elvagyok?
smarton
2017. március 29. 17:36
" Ideje hát az újabb önismereti Facebook-teszt helyett megtudni, miért is nem láttunk a másiktól hónapok óta egy boldog bejegyzést sem a falán.”" Mert "fala" van neki, nem élete. Esetleg, ha kemény munkája lenne, vagy gyerekeket nevelne, nem lenne ideje a "falát" telesírni. Gyerekes anyák és kőművesek nem a falukra írnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik