Oktatási jogok

2017. március 29. 07:41

Muszáj betoppannia az osztályterembe magának Aáry-Tamásnak, hogy eligazítást tartson?

2017. március 29. 07:41
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Idők

„No de térjünk vissza a szomorkás mába, és nézzük a »hírt«: »Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa vizsgálatot indított egy 8. osztályos történelemkönyv miatt. A vizsgálat a könyv három részletét elemezte: egy idézetet Orbán Viktor Strasbourgban, az Európai Parlamentben elhangzott 2015-ös beszédéből, amiben a miniszerelnök a nyugat-európai országok gyarmati örökségét kritizálta; egy szöveget, ami a politikai jobb- és baloldal főbb jellemzőit hasonlítja össze, és azt írja, hogy a baloldal radikális és hajlamos lebecsülni a múlt eredményeit, míg a jobboldal figyelembe veszi a nemzeti értékeket, a vallást és a családot; és egy képaláírást, ami Gyurcsány Ferencet a privatizáció nyerteseként írja le.«

Így szól a 444.hu »híre«, és akkor kukkantsunk mögé! Ugyan vajon mi baj lehet egy 2015-ös Orbán-idézettel? A hivatalban lévő miniszterelnök, aki amúgy 1988 óta meghatározó alakja a magyar közéletnek, nem szerepelhet egy történelemkönyvben? Esetleg az a baj, hogy a nyugati országok gyarmati múltjáról beszél? Sőt még kritizálja is azt a múltat? De hát volt vagy nem volt gyarmati múltjuk ezeknek az országoknak? Más se volt nekik! És ezt nem lehet kritizálni?

Aztán nézzük az utolsót: Gyurcsány Ferenc a privatizáció nyertese. Ezzel mi a baj? Gyurcsány sem szerepelhet a törikönyvben? Vagy ezzel a nyertessel van a baj? Miért? Gyurcsány a privatizáció vesztese lenne? Esetleg az igazság a baj?

És akkor a közepe is kerüljön terítékre: itt és most felteszem a kezem! Mert bár pontosan ugyanezt gondolom nagy vonalakban a magyarországi baloldalról, de elismerem, egy baloldalit ez sérthet. És akkor mi van? Ehhez kell egy »oktatási jogok biztosa«? Nem elegendő egy tanár, aki kifejti, hogy ezt másképpen is láthatják egyesek, sőt akár ő maga is másképpen látja, de van, aki meg így? Muszáj betoppannia az osztályterembe magának Aáry-Tamásnak, hogy eligazítást tartson? És tényleg még a Magyar Tudományos Akadémiától is állásfoglalást kell kérni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egykettő
2017. március 29. 22:50
Bayer lesz lassan a legsötétebb közíró. Lassan a szarról is elmagyarázná milyen illatos.
Mich
2017. március 29. 13:34
"Gyurcsány a privatizáció vesztese lenne?" --- :))) "Esetleg az igazság a baj?" --- Az.
kaltran
2017. március 29. 12:02
Nálunk mindent lehet kritizálni és sárba rántani, szentségelni, ha a kormány jobboldali. (pláne, ha Orbán vezeti). Ha baloldali akkor minden rendben van. Ehhez minek bármilyen biztos? És kedves jó Frei Tamás uram kijelentéseihez milyen biztost rendeljünk ki? "Az apró kis ország pattogó és mindenbe belepofázó miniszterelnökén értetlenkedő amerikai fiatalembertől a végén egy jó balkánozásig jut Frei. Szerinte Magyarországot a világ egyre kevésbé sorolja Közép-Európához, Mi már a Balkán vagyunk, nálunk kezdődik s Törökországig tart." Jesszus Mária! Akkor megmondóuramék parancsára ne csak a történelemkönyveket revidiáljuk, hanem írjuk át a Földrajz könyveket is? https://444.hu/2015/02/26/frei-tamas-szerint-soha-nem-volt-ennyire-kinos-magyarnak-lenni-mint-most?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery
Felcsúti kishazug
2017. március 29. 11:08
Semmi gond ezzel Dzsóti... A ti fejezeteitek most íródnak....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik