Negyvenhárom százalék

2017. március 24. 10:55

Valamit nagyon rosszul csinálunk.

2017. március 24. 10:55
N. Kósa Judit
Népszava

„Negyvenhárom százalék. Nem több, nem kevesebb. Azt írja a HVG, hogy a legfrissebb Medián-felmérés szerint a magyar választókorú lakosság negyvenhárom százaléka akar kormányváltást, ami nem csak azért tanulságos, mert igazolja azt a megfigyelést, hogy az egyénnek vajmi kevés esélye van átlátni, mit gondolnak »az emberek«.  (...)

Ebből a negyvenhárom százalékból azonban az is világosan látszik, hogy valamit nagyon rosszul csinálunk. Nem mintha a politikai sajtó maradéka nem tenne meg mindent annak érdekében, hogy világossá váljék, mi folyik az országban; és nem mintha nem léteznének még mindig olyan médiumok, ahol cenzúra és manipuláció nélkül elmondható minden a demokratikus jogállam formára vágásáról, meg a közjavak szemérmetlen fosztogatásáról. De láthatóan ez az üzenet csak azokhoz jut el, akik egyébként is ismerik. Persze, okolhatjuk a közszolgálati hírhamisítást meg a csókosok által felvásárolt bulvárt. De a valóság az: ha volnának hiteles emberek, akiknek a szava helyben számít, és ők az ismert tényekkel maguk nyitnák rá az emberek szemét a NER valóságára, nem 43 százalék volna ez az arány.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 25. 15:28
Bár a felmérés hamisnak tűnik, mert ez a 43% vajon mi a fenét akar? Mert momentán csak anarchia vagy a mostani jogállam a tét, de annál elgondolkodtatóbb, hogy a botránypolitizálás mennyire hatástalan. Azt csak hinni szeretném, hogy az 57% legalább tudatos, tudja mit akar.
Mich
2017. március 25. 10:19
Tehát a magyarok 57 %-a elégedett a Fidesz-kormánnyal és elküldi a libsi-bolsi-náci ellenzéket a pi...rosba...!
Csomorkany
2017. március 25. 06:03
Bármennyire útálom sokszor a FIDESZ-t (legutóbb pl. a Heineken-cirkusz miatt, hogy konkrétumot is mondjak), még mindig nem felejtettem el, hogy mi lenne ebben az országban, ha 2015-ben balos kormányunk lett volna. Mi lennénk a zsilip, ahol itt rekedt volna táborokban egymillió migráns, amikor Ausztria lezárta volna a határait. De persze a külügyminiszterünk azóta is Brüsszelben kilincselne segílykéért, ami folyamatosan csorogna is, hogy ne ugráljunk és törődjünk bele a sorsunkba. Szóval ha választanom kell...
GV0917
2017. március 24. 20:06
Kedves Judit! A gránitarcú mama idejében a szociktól ered a mondás:: -Nem a közvélemény kutatást, hanem a választást kell megnyerni...Ebben igazuk is van. Nem kell elfeledni azért a követendő taktikát sem. Ez a "Haragszom rád- Mert nem szeretsz! Haragszom rád hát elmehetsz! S ha bedőlnek rád-hát jót nevetsz.! Mert mutass be jobbról és lépj ki balra... Mert beveszi majd a sok marha- Figyelj barátom, most jön a csel- Azt ölelgetted, kit ölni kell!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik